KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "PAT_MCQUAID"
Interjú: Pat McQuaid UCI-elnök hazánkban 2011. április 22. 23:04 A kétnapos látogatásra hazánkba érkező UCI-elnökkel, Pat McQuaiddel a magyar kerékpársport felemelkedésének lehetőségeiről beszélgettünk, hogyan nyújthat támogatást ebben a sportág legfőbb vezetője.
 
Magyarországra látogatott az UCI elnöke 2011. április 21. 21:47 Schmitt Pál köztársasági elnökkel is találkozott a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke, Pat McQuaid, aki a magyar kerékpársport fejlesztése érdekében látogatott hazánkba, tanácsaival és lobbi-tevékenységével segítve a sportág előre lépését. A Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség sajtóközleménye:
 
Rangos kerékpárverseny Magyarországon 2011. április 21. 14:09 Central-European Tour elnevezéssel Europe-Tour-pontszerző nemzetközi kerékpárverseny-sorozatot rendeznek július 22. és 24. között Magyarországon és Szlovákiában.
 
Hivatalos UCI-álláspont Contador ügyében 2011. január 10. 19:45 A sajtóban megjelent, A Tour de France klenbuterollal megbukó győztese, Alberto Contador doppingügyével kapcsolatban a spanyol (RFEC) és a nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) közötti dokumentumcserékről és lehetséges együttműködésről szóló hírek tisztázása, és a félreértések elkerülése érdekében az UCI hivatalos közleményt adott ki ma délután:
 
Az UCI-nak nincs pénze a Contador ügyre 2011. január 10. 09:28 A spanyol szövetség belső köreiből származó információ szerint a spanyolok megosztanák Alberto Contador doppingügyében a döntés felelősségét a nemzetközi szövetséggel (UCI) és az antidopping világszervezettel (WADA), azonban Pat McQuaid, az UCI elnöke elzárkózó nyilatkozatott tett.
 
„McQuaid csonkítaná a Girót, Vueltát” 2010. december 14. 08:15 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke, Pat McQuaid kissé felborzolta a kerékpársport rajongóinak idegeit tegnap, a francia L’Equipe-nek adott interjújából kiragadott mondatával:
 
A UCI-elnök a ProTeam-státusz hátteréről 2010. november 24. 10:17 Miután megszületett a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) döntése a következő szezon első osztályú licenceiről, többen is bírálták – a Geox csapatvezetője, Mauro Gianetti igen élesen – az elbírálás mikéntjét.
 
Örökös eltiltás győzheti le a doppingot? 2008. október 23. 18:48 Az Olasz Kerékpáros Szövetség (ACCPI) az életre szóló eltiltás bevezetésével fékezné meg a lassan mindennapossá váló, a kerékpársportot soha nem látott mélységekbe sodró doppingvétségek számát. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének, Pat McQuaidnek írt levelében kevesli a jelenleg alkalmazott kétéves és a tervezett, négy évre növelendő büntetést, helyette örökös eltiltást javasol.