Az UCI-nak nincs pénze a Contador ügyre

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 10. 09:28
A spanyol szövetség belső köreiből származó információ szerint a spanyolok megosztanák Alberto Contador doppingügyében a döntés felelősségét a nemzetközi szövetséggel (UCI) és az antidopping világszervezettel (WADA), azonban Pat McQuaid, az UCI elnöke elzárkózó nyilatkozatott tett.


A spanyol El País napilap arról számolt be, hogy az ügy gyorsítása érdekében Contador hazájának szövetsége javaslatot vár a két világszervezettől, amihez el is küldte már a szükséges dokumentációt.

Pat McQuaid, az UCI elnöke azonban a Cyclingnews portál cikke szerint a belgiumi cyclocross bajnokságon tett látogatása során negatívan – az ügy folyamatának ismeretében kicsit talán álságosan – reagált az együttműködéssel kapcsolatosan feltett kérdésre:

„Én tartom a kapcsolatot sz Aigle városában működő irodánkkal, de semmi nem érkezett oda. A spanyol szövetség az a szervezet, melynek megoldást kell találni. Vannak, akik úgy gondolják, hogy az UCI-nak kellene eljárni a nemzetközi szövetségek helyett, de ki fogja ezt kifizetni? Nekünk már így is sokba került, jobban mondva rengeteg pénzt öltünk az antidopping csoportunk működtetésébe. A legtöbb szövetség megfelelő szigorral kezeli ezeket az ügyeket, hogy az UCI-nak ne kelljen beavatkoznia.”

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó-főoldali ajánlóboxban!