Hivatalos UCI-álláspont Contador ügyében

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 10. 19:45
A sajtóban megjelent, A Tour de France klenbuterollal megbukó győztese, Alberto Contador doppingügyével kapcsolatban a spanyol (RFEC) és a nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) közötti dokumentumcserékről és lehetséges együttműködésről szóló hírek tisztázása, és a félreértések elkerülése érdekében az UCI hivatalos közleményt adott ki ma délután:


„2010. december 10-én az RFEC elküldte az UCI számára az ügy előkészítésének dokumentációját, szakértői véleményezésre az UCI antidopping tanácsának.

Ez bevett gyakorlat, és az UCI örömmel fogadta az RFEC kérését. Az UCI december 20-án válaszolt levélben – ekkor történt meg a dosszié átvétele - megadva egy provizórikus határidőt a válaszra, 2011 január 24-ét, mivel a fordítások spanyolból és az UCI szervek által végzendő vizsgálatok több időt vehetnek igénybe.

Az UCI megerősíti, hogy az ügy teljes szakértői dokumentációját áttanulmányozták az UCI megfelelő részlegei, és az RFEC meg fogja kapni a kért véleményezést, amilyen gyorsan csak lehet.

Az UCI megismétli továbbá, hogy az RFEC kezdeményezése csak a konzultáció szintjén működhet, az ügynek ebben a szakaszában a teljes felelősséget a versenyző nemzeti szövetségének kell viselnie a döntésért.

Ha szükséges, az UCI-nak és a doppingellenes világszervezetnek (WADA) meglesz a lehetősége, hogy fellebbezzen az RFEC döntése ellen."

Alberto Contador doppingügyével kapcsolatos további hírek a Bringahíradó-főoldali ajánlóboxban!  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Az UCI-nak nincs pénze a Contador ügyre
A spanyol szövetség belső köreiből származó információ szerint a spanyolok megosztanák Alberto Contador doppingügyében a döntés felelősségét a nemzetközi szövetséggel (UCI) és az antidopping világszervezettel (WADA), azonban Pat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Példátlan fordulat Contador ügyében
Példátlan fordulatot vehet a Tour de France-on klenbuterolra pozitív tesztet produkáló Alberto Contador doppingügye, a spanyol El País napilap információi szerint ugyanis a spanyol szövetség a doppingellenes világszervezettel...
Tovább a teljes cikkhez »