„McQuaid csonkítaná a Girót, Vueltát”

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 14. 08:15
A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnöke, Pat McQuaid kissé felborzolta a kerékpársport rajongóinak idegeit tegnap, a francia L’Equipe-nek adott interjújából kiragadott mondatával:


„Úgy gondolom, csökkenthetjük a Giro és a Tour időtartamát, d a Tour érinthetetlen, mert a világ legnagyobb versenye, saját cégérünk.” – nyilatkozta a profi kerékpározás globalizációjával kapcsolatban McQuaid.

Persze a szalagcímeken már mindenhol azt olvashattuk, hétfő este, hogy az UCI-elnök megnyirbálná a Girót… - stb. Ettől persze azért valószínűleg nem kell tartanunk a közeljövőben, McQuaid csak mint egy lehetőséget vetette fel, hogy a két kevésbé nézett háromhetes rovására emelné komolyabb rangra a nem európai nagy körversenyeket, mint amilyen a Tour of California vagy a Tour Down Under.

McQuaid mondandójának lényegét inkább a globalizációra való törekvés adta – „Dél Amerikában nagy lehetőségek vannak, a 2016-os Rio városában rendezendő olimpiai miatt is, valamint a kolumbiaiak visszatérése is a láthatáron van. Afrika is feljövőben van, de Ázsia pörgethet del mindent.” – ezt azonban eddig is tudtuk, még a „téli uborkaszezonban” sem kapja fel senki a fejét egy ilyen hírre.