Eurobike: a díjnyertes mountain bike-ok

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 5. 12:54
A Haibike új 29-es karbon merevfarúja, a Greed 29 nyert aranyérmet az idei Eurobike-on mountain bike kategóriában, de díjazták a hegyikerékpárok között a Focus Raven 29-est, a Mondraker Podium Carbont és a Look 920 össztelóst. A felsorolt bringákról készítettünk képes összeállítást.


Fotó: Takács Tamás

Érdekesség, hogy tulajdonképpen az aranyérmes monti „nem rukkolt elő semmi formabontóval”, de elsőre egy nagyon letisztul, átgondolt 29-est sikerült összedobni a németeknek, 12 mm-es hátsó tengellyel, high-end megoldásokkal, semmi flikkflakk, egyszerűen jó.

A díjnyertes kerékpárokról készült fotók: KATTINTSON IDE!

Takács Tamás
Haibike Greed 29 Fotó: Takács Tamás

Korábbi cikkünk a Haibike új fejlesztéséről IDE KATTINTVA olvasható.

Takács Tamás
Focus Raven 29
Fotó: Takács Tamás

A gyönyörűen megmunkált vázra épülő Focus Raven azért is érdekes számunkra, mert Benkó Barbi is most jut hozzá egy hasonlóhoz, és versenyen is terheli majd élete első 29-esét. Leírás a Raven 29-ről IDE KATTINTVA olvasható.

Takács Tamás
Mondraker Podium Carbon
Fotó: Takács Tamás

A Mondraker Podium Carbon egyedi formájával hódít, és a vázba simuló kormányszár megoldással, a szélesebb, szögletes stucni merevebb, és elméletileg alacsonyabb kormánypozíciót tesz lehetővé, ellenben behatárolja a kormány elfordulását. Korábbi cikkünk a Podium Carbonról: KATTINTSON IDE!

Takács Tamás
Look 920
Fotó: Takács Tamás

A Look prémium mountain bike-jai szintén a váz felsőcsövébe simuló stucnival készülnek, azonban nem használják ki a megoldásban rejlő lehetőséget, ami az alacsonyabb, sportosabb kormánypozíciót jelenthetné.

Béka
Menet közben a Look 920 és Blazsó Marci
Fotó: Béka

Ellenben a 920-as össztelós felfüggesztése félelmetesen jó volt, a bringát ki is próbáltuk a Demo Day-en, amiről hamarosan újabb cikkel jelentkezünk!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike: Az első jelentés, irány 2012!
Az elmúlt három napot Európa legfontosabb bringás kiállításán, az Eurobike-on töltöttük, s persze még mindig zsong a fej az iszonyú mennyiségű információtól, benyomásoktól, amiket a 2012-es kerékpárokról sikerült begyűjteni…...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Eurobike: a legjobb országúti bringa
Nibaliék paripája, a Cannondale SuperSix Evo Ultimate nyerte el a héten lezajlott legjelentősebb kerékpáros szakkiállítás, az Eurobike arany-nagydíját az országúti bringák kategóriájában!...
Tovább a teljes cikkhez »