Kémfotókon a HaiBike 29"-es modellje!

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 17. 12:50
Hírverés nélkül, hevenyészve lógott a HaiBike 2012-es prototípus modellje a Salzkammergut Trophy kiállításán a gyártó standján.


A festetlen, árván magában lógó vázra kaptam fel a fejem, s közelebb léptünk, hogy megkérdezzem mi is ez? A kiállítók elmondása alapján ez lesz a 2012-es 29"-es karbon modelljük. Mondjuk azt, hogy ez HaiBike, nehéz is lett volna titkolni, hiszen a Greeddel sok közös hasonlóságot mutat. Érzésre a tömege is a Greedhez hasonlít...

A hasonlóságok:  a hosszan összedolgozott alsó és felsőcső a fejcsõ becsatlakozásánál és a váz alsócsöve is szögletes, akárcsak a "kistestvérnél". Ezen felül még a támvilla merevítő keresztjének "X" formája is egy kaptafára készült.

Tóth András
  Fotó: Tóth András

A váz megépítésénél mondhatni már megszokott elemeket alkalmaztak:
- Tapered - 1,5 - 1 1/8-os - fejcső
- a hátsó tárcsafék felfogatása Post Mount-os és a láncvillán kapott helyet
- BB30-as rendszerű középcsapágy

Tóth András
  Fotó: Tóth András

Amit újdonságnak találtam, az a 12 mm-es hátsó tengely. Igen, a váz láthatóan ezen új szabványnak igyekszik megfelelni. Viszont, ha közelebbről megnézzük, észrevehetjük a hiányzó váltófület és a szemközti oldalra is még elkelne egy adapter. Ezekből és a villából kiindulva elképzelhető, hogy adapterrel magunk választhatjuk meg a használni kívánt hátsóagy típust.

Tóth András
  Fotó: Tóth András
Tóth András
  Fotó: Tóth András

Az első villán mondhatni nem látni sok érdekességet. Irdatlan nagy, robosztus karbon merevvillával állunk szemben. Gyanítom, hogy nem fog hamar megfáradni! Amikor először megláttam, a Niner villája jutott eszembe, nagyon hasonlítanak.