Benkó Barbi új 29-ese hamarosan érkezik

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 2. 21:51
A német gyártó 2012-es újdonságként egy karbon nagykerekű bringát, a Focus Raven 29r-t mutatatta be a müncheni Bike-Expon. Ez a nagykerekű cross-country gép több részletet is örökölt a Focus legújabb országúti kerékpárjairól.


Az új huszonkilencessel kapcsolatos magyar vonatkozású hír, hogy Benkó Barbi, a német Focus M.I.G. világkupa-menője októbertől már tesztelheti is az új gépet, sőt versenyen, a franciaországi Roc d’Azur-ön is tervezi kipróbálni. Barbi nagyon kíváncsi a nagykerekűre, lévén az XCO-világkupa mezőnyben is sokan használják már.

A Raven 29 természetesen lépést tart a konkurensekkel, karbon papucs, a vázban rejtve vezetett bowdenek, tapered fejcső, és PressFit rendszerű középrész illetve post mount tárcsafék rögzítés jellemzi.

A filigrán egyenes támvillák hasonlóak a 26”-os változatéhoz. A twoninerek egyik legnagyobb hátránya, hogy jóval nagyobb fordulókörrel rendelkeznek, mint kiskerekű társaik. Erre a problémára a leghatékonyabb megoldást az jelenti, ha a lehetőségekhez képest a legrövidebb a láncvilla, így a bringa sokkal agilisabb lesz. Ezt a Focus előtt több gyártó is alkalmazta már 29”-os bringáinál pl. a Kona a Honzo esetében, vagy a KTM.

A Focus Raven 29 három különböző felszereltséggel lesz elérhető, a legolcsóbb XT-s változat ára 1999€, míg a csúcsmodell teljes XTR szettel, Fox Evo 29 villával 4699€-ért lesz kapható.

forrás: http://www.bikeradar.com/