KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "HEGYIKEREKPAR"
Antilopot gázolt - ezt látta a bringás! 2013. március 21. 16:00 Antilopot gázolt, kulcscsonttörést szenvedett, és feladta a küzdelmet a dél-afrikai Cape Epic hegyikerékpáros versenyen az osztrák Robert Mennen. Hatvan km/h-val haladt a lejtőn, frontálisan ütközött az útra tévedő állattal, esélye sem volt kikerülni. Volt már hasonló eset az országban (lásd kapcsolódó cikk), de a mostani incidens különlegessége, hogy fejkamera örökítette meg.
 
Parti és Benkó bajnokként megy Londonba 2012. július 23. 21:34 Pilisvörösváron rendezték vasárnap a hegyikerekesek olimpiai-krossz szakágának országos bajnokságát. A Honda Éles XCO Magyar Bajnokságon minden korosztályt figyelembe véve, több mint 200-an álltak rajthoz. Az elitek futamát az olimpia előtt Magyarországon utoljára versenyző Benkó Barbara (Focus-MIG Team) és Parti András (EuroOne Waberer's Cube Pro MTB Team) címvédőként nyerte.
 
Mountain bike díjátadó a KÖSZI-ben 2011. november 22. 12:10 A korábbi évek hagyományaival ellentétben idén egy vasárnap délutáni, „beszélgetős” rendezvény keretében kerül sor a hazai hegyikerékpáros kupasorozatok díjátadójára, Kőbányán, a KÖSZI szabadidőközpontban.
 
Leendő olimpikonjaink Kaliforniában 2011. november 18. 08:10 Az idei olimpiai-krossz világkupa sorozatban a huszonhárom év alatti hölgyek között összetett második helyen végző hegyikerékpárosunk, Benkó Barbara, és az országúton olimpiai kvótát bebiztosító Lovassy Krisztián a téli hónapokban – novembertől-januárig –közösen készülnek a következő szezonra a mindig napfényes Kaliforniában.
 
Meridával készül az olimpiára Buruczki 2011. november 4. 16:39 A közelmúltban jelentette be Buruczki Szilárd hegyikerékpáros, hogy 13 esztendő után megválik korábbi kerékpár-márkájától. A tizennégyszeres magyar bajnok – aki válogatottként harmadszor vág neki az olimpiai kvalifikációnak – új márkát és támogatót üdvözölhet: novembertől Merida kerékpárral fog versenyezni.
 
Dósa Eszter blogja a maláj két hétről 2011. november 3. 09:20 Dósa Eszter (Vitalitás SE - Scott - Nutrixxion) a magyar válogatott színeiben a malajziai Langkawi Challenge többnapos hegyikerékpárversenyen vett részt októberben, újabb pontokkal hozzájárulva az olimpiai kvótához. Eszter a versenyről és a rengeteg élményről is ír blogjában:
 
A mountain bike világbajnok krosszozik 2011. október 29. 11:09 A regnáló mountain bike olimpiai-krossz világbajnok, a cseh Jaroslav Kulhavy az „országútis terep szakágban”, a cyclocrossban próbálja éberen tartani szervezetét a holt szezonban, ennek megfelelően tegnap részt vett hazája krossz-sorozata, a Toi Toi Cup 4. fordulóján, Hlinsko városában.
 
Buruczki-blog a sikeres maláj túráról 2011. október 29. 09:15 Sziasztok! Jó eredményekkel véget ért a meglehetősen színvonalas, ötnapos malajziai Langkawi Mountain Bike Challenge versenysorozat (Szilárd 8. lett összetettben és UCI-pontokat is gyűjtött – a szerk.). Dósa Eszter képviselte a női kategóriát, míg Szász Viktor látta el a kísérő feladatokat.
 
Egy "lila tehéné" a Krokodil Trófea 2011. október 27. 19:10 Bart Brentjens Milka-csokis csapatának erőssége, a holland Jeroen Boelen nyerte az egykor nagy presztízsű 10 napos mountain bike versenyt, a Crocodile Trophy-t, amely Ausztrália legszebb vidékeit íveli át 1200 kilométer hosszan.
 
Benkó Barbi mozgalmas pihenő után nyert! 2011. október 24. 09:38 A hegyikerékpáros olimpiai-krossz világkupa-sorozat második helyén végző Benkó Barbara pihenőjét követően a SuperCross első fordulóján tért vissza a versenypályára, de emellett talán még érdekesebb dolgok történtek az elmúlt hetekben, amiről naplójában ír.
 
Következő »