Eurobike: Az első jelentés, irány 2012!

Szerző: shLétrehozva: 2011. szeptember 2. 14:13
Az elmúlt három napot Európa legfontosabb bringás kiállításán, az Eurobike-on töltöttük, s persze még mindig zsong a fej az iszonyú mennyiségű információtól, benyomásoktól, amiket a 2012-es kerékpárokról sikerült begyűjteni…


Biztos akadtak, akik nehezményezték, hogy nem találkoztak a megszokott napi hírekkel az oldalon, de megérte a kiállításra koncentrálni az erőket. Több héten keresztül kap majd főszerepet a Bringahíradón a kerékpározás technikai része, napi rendszerességgel jelentkezünk majd a csemegékkel.

Először is arra gondoltunk, hogy a szokásos cikkeken kívül – tematizált formában – közszemlére bocsátjuk a kiállítás teljes fotóanyagát több kapcsolódó galériában, lévén minden képen olyan újdonságok szerepelnek, melyeket kár lenne lomtárba üríteni.

Tóth András
Let's start! - Demo Day Fotó: Tóth András

A legérdekesebb technikai csemegéken kívül főszerepet kapnak majd a 29-esek, ugyanis a napjainkra teljesen beérett trenddel mi sem mehetünk szemben, a tesztnapon, vagyis a Demo Day-en a nagykerekűekre fektettük a legnagyobb hangsúlyt. A cikkek között helyet kapnak majd partnereink jövő évi palettáinak részletes bemutatása, de szubjektív jegyzetekkel is jelentkezünk majd erről-arról.

Takács Tamás
Készül az Epic 29er "agyának" finomhangolása, az élmény ezután maradandó volt...
Fotó: Takács Tamás

A Bringahíradó csapatában idén egy hazai élversenyzőt is üdvözölhettünk, a Top Maraton sorozat legjobbját, Blazsó Marcit, aki az egy-egy próbára fordítható kevés idő alatt is értékes benyomásaival segítette a munkát, az utolsó pillanatban csapódó „Béka nevű haverja” pedig az akcióképek elkészítésében volt segítségünkre.

Takács Tamás
Néha már nagyra nőtt bringás gyermekek számára is meghökkentő, hogy Marcink egész nap képes örülni, mert kétkerekű van a lába között. 30-on túl sincs megállás:)
Fotó: Takács Tamás

A Demo Day-en a mountain bike-oké volt a főszerep, így csapatunkban veszprémi montis különítményünk, Tóth Andris és Felföldi Viki kapott helyett, a főszerk mellett, aki továbbra sem átall kontárkodni a bütykösgumik terén.

Béka
Serényen próbálkozunk Fotó: Béka

Persze azért egy próbát országúton is meg kellett ejteni, most debütált az elektronikus Ultegra szett, amihez jóval kedvezőbb áron lehet majd hozzájutni, mint a magyar pénztárcáknak szinte elérhetetlen Dura Ace DI2-hoz…

Béka
és az üdítő occágutizás a nap végén "very light action" elektromos váltással Fotó: Béka

És persze hamarosan jelentkezünk az állványra pakolt nyalánkságokkal is…