KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "LENGYEL_TAMAS"
Szenvedtek a mieink a Coppi e Bartalin 2010. március 23. 19:19 Nehéz napon vannak túl a hétfő óta Technofilm-Betonexpressz 2000 néven futó magyar kontinentális csapat tagjai a Coppi e Bartali 2.1-es Europe-Tour verseny első két szakasza után. Délelőtt ugyanis egy 80 kilométeres mezőnyversenyt kellett teljesíteni, amely az olasz Francesco Chicchi győzelmével ért véget, délután pedig egy 15,6 kilométeres időfutamot, amely ugyancsak Liquigas sikert hozott, 52 km/h fölötti átlaggal. A történtekről Lengyel Tamás számol be:
 
Lengyel Tamás: Rádiócsend 2009. július 14. 17:49 A Tour idei újításai között van az a két szakasz ahol, a csapatoknak tilos rádiót használniuk. Mint köztudott, minden versenyző szinte kötelező tartozéka a rádió, amin a csapattársak egymás között, és a kocsiban ülő szakvezetéssel tudnak kommunikálni.
 
Tönkreteszi a Tourt a csapat-időfutam 2009. július 7. 20:16 Ami a mai napon eldőlt: az Asztana két kapitánya több mint egy perces előnyt szerzett a riválisokkal szemben, rajtuk ezt behozni nem lesz egyszerű, szerintem majdnem lehetetlen. A pálya nagyon technikás, szeles, szűk kanyargósra sikeredett, versenyzői szemmel cseppet sem szimpatikus, sőt veszélyes.
 
A csapat időfutam kulisszatitkai 2009. július 7. 20:05 Speciális szám nem csak specialistáknak. A kilencfős csapat ötödik emberének első kereke állítja meg az órát. A lényeg a minél egyenletesebb tempó…
 
Lengyel Tamás a Román Körről 2009. június 17. 23:00 Lengyel Tamás a csíkszeredai Tusnád Cycling Team színeiben vett részt a június 13-án véget ért Román Körversenyen, Szeghalmi Bálinttal és Kiss Gergővel egyetemben. Tamás beszámolója következik:
 
A Tusnad bringásai Szlovéniában 2009. június 1. 16:56 Szlovéniában versenyzett Lengyel Tamás és Szeghalmi Bálint, május 30-án, szombaton, a GP Kranj UCI 1.1 kategóriás Europe Tour viadalon. A román bejegyzésű, csíkszeredai székhelyű Tusnad Cycling Team bringásai a mezőny első felében végeztek, Lengyel a huszadik, Szeghalmi a harmincadik helyen érkezett. A versenyen gyakorlatilag már a rajtnál kialakult egy háromfős szökés, akiknek volt hét perc előnyük is. Az utolsó 50 kilométeren a Liquigas és a szlovén válogatott üldözte hatalmas tempóban a szökevényeket, akik végül mindössze 13 másodperccel mégis a mezőny előtt értek célba. A győzelmet a szlovén Gasper Svab szerezte meg.
 
Végkifejlethez ér az idei Giro 2009. május 25. 23:29 Végkifejlethez ér az idei Giro. A mai 237 kilométeres szakaszon szinte minden kérdésre választ kaptunk, ha egyelőre nem is véglegeset. Mencsov előre megjósolta, hogy ma Sastre lesz veszélyes, ami be is jött, a spanyol megnyerte a mai szakaszt, és feljött az összetett 3. helyére. A tegnapi viszonylag rövid, de annál intenzívebb szakasz után az idei Giróra jellemző brutálisan hosszú 237 kilométeres etap várt a mezőnyre, négy komolyabb heggyel és hatalmas hőséggel…
 
Az orosz medve rózsaszínbe öltözött 2009. május 22. 10:16 A tegnapi időfutam hatalmas izgalmakat hozott, ahol az orosz Mencsov kétséget sem hagyott senkinek arról, hogy ő nem sötét ló, hanem a legnagyobb esélyesek egyike. A versenyt egyébként sikerült magyarul néznünk (Csíkszeredán), ettől pedig Szeghalmi Bálinttal a hangulatunk az állandó nevetés és sírás között csapongott. Tizenhét év versenyzés után sem jöttünk még rá arra, hogy mi az úgynevezett „sevál” kerék, miért nem lehet rendesen behúzni a féket az időfutam kerékpáron, és Pellizotti a Liquigas melyik szerelőjétől vagy szponzorától kapta a „fél tele kereket”.
 
Aki látványos bukásokra kíváncsi... 2009. május 19. 10:08 Érdekes eset volt a Giro d’Italia 9. szakaszán, amikor a versenyzők nyíltan felléptek a szervezők által megálmodott kritérium (városi háztömb körüli verseny) ellen. Az összetettben vezető Danilo Di Luca mikrofont ragadott, és tájékoztatta a jelen lévő több ezer nézőt, hogy a sportolók nem fogják kockáztatni a testi épségüket, még a hatalmas tömeg kedvéért sem. Többen nyíltan kritizálták a versenyzőket, hogy néhányan az öregebb versenyzők közül befolyásolják a többieket, mert nincs kedvük „felemelni a seggüket” minden kanyar után. A versenyzők arra hivatkoztak, hogy sok autó parkol a pályán, és helyenként szembe jön a forgalom a másik sávban…
 
Halványuló kazah nap az Asztana kék egén 2009. május 16. 08:21 Az Asztana csapata rendkívüli lépésre szánta el magát az olasz kerékpáros körverseny, a Giro d'Italia 7. szakaszán. A csapat egy Astana felirat, és a kazah napocska nélküli mezben állt rajthoz, így tiltakozva az ellen, hogy a főszponzor Asztana konzorcium, hónapok óta egy fillért sem utalt a csapat számlájára. A kazahok még Vinokurov személyes kapcsolatai által kerültek a kerékpársportba, mikor a Liberty Seguros kiszállt a csapat mögül (Operation Puerto doppingügy), így menekülve meg a megszűnéstől.
 
Következő »