Lengyel Tamás a Román Körről

Szerző: shLétrehozva: 2009. június 17. 23:00
Lengyel Tamás a csíkszeredai Tusnád Cycling Team színeiben vett részt a június 13-án véget ért Román Körversenyen, Szeghalmi Bálinttal és Kiss Gergővel egyetemben. Tamás beszámolója következik:


”A csapatnak sajnos nem sikerült UCI pontokat gyűjteni, de megszereztük(én) a legjobb hegyi menőnek járó zöld trikót, valamint Csicsáky Tamás lett a legjobb román versenyző.
Az összetettben sokakkal ellentétben kockáztattunk, ami nem jött be. A csíkszeredai befutón engem 300 méterre a céltól értek utol, nem mellesleg el is irányítottak. 163 kilométeres elmenés után ez meglehetősen dühítő, főleg hogy Csíkszereda gyakorlatilag hazai pálya a csapatnak. Ez az elmenés azt is jelentette, hogy összetettbeli reményeimtől elbúcsúzhattam, mert túl sokat vett ki belőlem az elmenés. Másnap Kiss Gergő vállalkozott egy kamikaze szökésre, őt 3 kilométerre a céltól érte utol a mezőny. Szinte végig szembeszél és eső nehezítette a napot, ami végül eredménytelen volt, és Gergő összetettbeli reményeinek elszállását hozta.

Szeghalmi Bálintot egy technikai malőr szabadította meg a komolyabb helyezéstől, két nappal a verseny vége előtt minden esélye elszállt a jó helyezés megszerzésére, így leginkább a sprintek és hegyi sprintek felvezetésére pazarolta az energiáit.
Összességében jó eredménnyel zárt a csapat, hiányérzet csak az összetett helyezések miatt lehet. A mutatott forma és vállalkozó kedv legalább egy szakaszgyőzelmet megérdemelt volna.”