KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ATP_DOHA"
Lemosták Nadalt, Federer egyedül maradt 2011. január 7. 17:44 Nem tudott visszavágni a világelső Rafael Nadal az orosz Nyikolaj Davigyenkónak az egy évvel ezelőtti katari fiaskóért! Akkor a döntőben kapott ki (0:6, 7:6, 6:4), most már a fináléba jutásért szenvedett meglepő, már-már megalázó vereséget a férfi tenisz jelenlegi királya.A dohai egymillió dollár összdíjazású Grand Prix elődöntőjében a címvédő 1 óra 25 perc alatt 6:3, 6:2-re a győzött a spanyol ellen, így a szombati döntőben Davigyenko lesz Federer ellenfele. A moszkvai tavaly a négy között bizonyult jobbnak a svájcinál, de most Federer revánsot vehet.
 
0:6 után hozta a meccset a világelső 2011. január 5. 17:44 Federer és Nadal is messze volt legjobb formájától, de mindketten hozták a kötelezőt a legjobb nyolc közé jutásért az 1,02 millió dollár összdíjazású dohai férfi tenisztornán szerdán. Előbbi svájci házirangadót nyert Chidudellivel szemben, utóbbi semmire veszített szettet, de végül több, mint kétórás csatában kiharcolta a győzelmet.
 
„Vízen járt” Federer és Nadal - videó! 2011. január 3. 11:52 Nem mindennapi mérkőzéssel melegített a szezonnyitó dohai tornára a világ két legjobb teniszezője, Roger Federer és Rafael Nadal, akik hétfőn egy vízen úszó pályán ütögettek a leginkább űrvároshoz hasonlító Doha központja előtti öbölben.
 
Davigyenko 0:6-ról győzte le Nadalt 2010. január 9. 19:20 Tovább tart a tavalyi világbajnok Nyikolaj Davigyenko pazar sorozata: az orosz klasszis 0:6-ról fordított a korábbi világelső Rafael Nadal ellen az 1,024 millió dollár összdíjazású dohai tenisztorna döntőjében. Az orosz klasszis a második szett végén két meccslabdát is hárított, majd a döntő felvonásban brékhátrányból múlta felül a mallorcai sztárt.
 
Elbukott Federer, nesze neked álomdöntő! 2010. január 8. 17:08 A svájci világelső Roger Federer nélkül rendezik meg a rangos dohai ATP-torna (1.024 millió dollár, kemény pálya) szombati döntőjét, ahol Rafael Nadal ellenfele Nyikolaj Davigyenko lesz. Az orosz játékos még jobban elbánt a Federerrel, mint a novemberi Mesterek Kupáján, két játszmában 6:4, 6:4-re nyert. Rafa Nadal még meg sem izzadt a tornán, a szerb Viktor Troickin is átgázolt.
 
Szabadkártyás búcsúztatta Rafael Nadalt 2009. január 8. 18:15 A 1,1 millió dollár összdíjazású dohai ATP-torna férfi egyeseinek negyeddöntőjében a világelső spanyol Rafael Nadal két játszmában, másfél óra alatt kapott ki a versenyen csak szabadkártyával induló, ám így is ötödik kiemelt francia Gael Monfilstől. A 13-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer viszont a második szettben megizzadt, de így is könnyedén jutott tovább a német Philipp Kohlschreiber ellen.
 
Ez még nem az a Roger Federer! 2009. január 7. 16:34 Tovább folytatja menetelését a világelső Rafael Nadal a 2009-es szezon első állomásán, az 1,11 millió dollár összdíjazású dohai tenisztornán, ahol a második fordulóban a szlovák Karol Becken gázolt át két egyoldalú szettben. A legjobb nyolc közé jutott a US Open tavalyi döntőse, Andy Murray is, aki a német Phillip Petzschnert búcsúztatta, de akkori legyőzője Roger Federer is továbbment.
 
Búsult a mókamester a világelső ellen 2009. január 6. 17:59 Izgalmakat nem, látványos játékot inkább hozott a férfi teniszezők 2009-es szezonnyitója Dohában, 1,11 millió dollár összdíjazású keménypályás viadalon, hiszen Rafael Nadal megerőltetés nélkül, mindössze egy játék elvesztésével verte a 35 éves francia mókamestert, Fabrice Santorót. Tovább tart a skót Andy Murray szárnyalása, aki könnyedén jutott tovább. Roger Federer, az egykori svájci világelső is esélyeshez méltó játékkal, magabiztos teljesítménnyel kezdett, 6:2, 6:2-re verte az olasz Potito Staracét.