Búsult a mókamester a világelső ellen

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 6. 17:59
Izgalmakat nem, látványos játékot inkább hozott a férfi teniszezők 2009-es szezonnyitója Dohában, 1,11 millió dollár összdíjazású keménypályás viadalon, hiszen Rafael Nadal megerőltetés nélkül, mindössze egy játék elvesztésével verte a 35 éves francia mókamestert, Fabrice Santorót. Tovább tart a skót Andy Murray szárnyalása, aki könnyedén jutott tovább. Roger Federer, az egykori svájci világelső is esélyeshez méltó játékkal, magabiztos teljesítménnyel kezdett, 6:2, 6:2-re verte az olasz Potito Staracét.


Majd másfél hónapos szünet után a héten ismét pályára lép a teniszvilág krémje. A férfi világranglista első négy helyezettje közül három Dohában kezdte meg felkészülését a január 19-én kezdődő Australian Openre.

 

A világelső Rafael Nadal számára az első körben a rutinos, igazi közönségszórakoztató játékot produkáló Fabrice Santoro jutott, ideális bemelegítő, gondolhatta a spanyol. Aki látta a találkozót hasonló véleménnyel lehetett, hiszen a francia küzdött, hajtott, de esélye egy pillanatig sem volt a találkozón.

 

Az első labdamenettől az utolsóig egyirányba haladtak a labdák: Santorót mellett, néha felett. A nyitószettben még játékot sem bukott a négyszeres Roland Garros-bajnok, majd a másodikban a legnagyobb pillanat az volt, amikor a francia végre valahára tudta tartani adogatását, pacsizott is a két játékos.

 

A lényegen ez sem változtatott, Nadal könnyedén jutott a második fordulóba, csakúgy, mint a napokban mind a spanyolt, mind Roger Federert elverő Andy Murray is. A skót áldozata a spanyol Albert Montanes volt.


Roger Federer az olasz Potito Staracét múlta felül két szettben úgy, hogy még bréklabdát sem kellett hárítania. 

 

TENISZ ATP DOHA 1. FORDULÓ, 1,11 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS:
Nadal (spanyol, 1.) – Santoro (francia) 6:0, 6:1
Federer (svájci, 2.) - Starace (olasz) 6:2, 6:2 
A. Murray (skót, 3.) – Montanes (spanyol) 6:2, 6:4
Juzsnyij (orosz) – Andrejev (orosz, 6.) 4:6, 6:3, 6:4 
Kohlschreiber (német, 8.) – Chiundelli (svájci) 6:4, 6:3
Clement (francia) – Junqueira (argentin) 6:1, 6:2
Petzchner (német) – Chardy (francia) 7:6, 6:3
Peya (osztrák) – Turszunov (orosz) 2:6, 6:3, 6:4
Vliegen (belga) – Hernandez (argentin) 6:1, 6:7 (4-7), 7:6 (7-5)