Elbukott Federer, nesze neked álomdöntő!

Szerző: shLétrehozva: 2010. január 8. 17:08
A svájci világelső Roger Federer nélkül rendezik meg a rangos dohai ATP-torna (1.024 millió dollár, kemény pálya) szombati döntőjét, ahol Rafael Nadal ellenfele Nyikolaj Davigyenko lesz. Az orosz játékos még jobban elbánt a Federerrel, mint a novemberi Mesterek Kupáján, két játszmában 6:4, 6:4-re nyert. Rafa Nadal még meg sem izzadt a tornán, a szerb Viktor Troickin is átgázolt.


Villámrajtot vett Davigyenko a mérkőzésen, egymás után kétszer elrabolta a teniszlegenda adogatását, aki hiába brékelt vissza és kapaszkodott a végén, már nem tudta megmenteni a játszmát.

A második etapban úgy tűnt, Federernek áll a zászló, hiszen két labdája is volt a 2:0-hoz az orosz adogatójátékában, ám Davigyenko feltámadt, s hamarosan már ő jutott bréklabdához, amit ki is használt (1:2). Fordult tehát a kocka, de hogy! Ezen a napon a háló is vele volt, méghozzá döntő pillanatban.

A lépéselőnyt gondosan őrizte a világranglista-hatodik moszkvai, s végül ezt a játszmát is behúzta 6:4-gyel.

Hét éven át csak álmodott Roger Király legyőzéséről Davigyenko, de ezúttal még a novemberi diadalnál is simábban, két szettben ejtette ki esélyesebb riválisát.

A döntőben újabb bravúrra lesz szüksége, hiszen Rafa Nadal is inaszakadtáig küzd majd azért, hogy visszavágjon neki a 2009-es sanghaji és londoni fiaskóért. A kemény pálya mindenesetre a harmadik kiemelt mellett szól, ötből négyszer megverte ezen a borításon a mallorcai salakkirályt.

ATP-TORNA, DOHA (KATAR), 1.024 MILLIÓ DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA
FÉRFI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
Davigyenko (orosz, 3.)–Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:4
Nadal (spanyol, 2.)–Troicki (szerb, 5.) 6:1, 6:3