Ez még nem az a Roger Federer!

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 7. 16:34
Tovább folytatja menetelését a világelső Rafael Nadal a 2009-es szezon első állomásán, az 1,11 millió dollár összdíjazású dohai tenisztornán, ahol a második fordulóban a szlovák Karol Becken gázolt át két egyoldalú szettben. A legjobb nyolc közé jutott a US Open tavalyi döntőse, Andy Murray is, aki a német Phillip Petzschnert búcsúztatta, de akkori legyőzője Roger Federer is továbbment.


Újabb nap, újabb könnyed győzelem, így telnek a világelső napjai a Közel-Keleten, ahol Rafael Nadal már a negyeddöntőben várja a folytatást. A spanyol klasszis legutóbbi áldozata a szlovák Beck volt, aki ezen a napon kevés ellenállást tudott kifejteni.

 

Az első szettben hamar hátrányba került, képtelen volt felvenni ellenfele által diktált tempót, el is úszott a játszma, Nadal elégedetten indulhatott a széke felé.

 

A szlovák nagy lehetősége a második felvonás elején jött el, amikor a spanyol egy kettőshibával brékelőnyt ajándékozott neki. Ugyanakkor a lehetőséggel nem tudott élni Beck, sőt innentől játékot sem nyert a második játszmában, 0-2-ről 6-2-re vesztette el a szettet és a mérkőzést is.

 

Rafael Nadal ellenfele a francia Gael Monfils lesz a nyolc között, aki még a 2008-as Roland Garros elődöntőjében vívott nagy csatát Roger Federerrel.

 

Apropó Roger Federer a világ jelenleg második számú játékosa Andrea Seppi ellen lépett pályára. A korábbi világelső az első szettben hiába került brékelőnybe, a rendkívül harcosan játszó olasz visszajött a meccsbe, ám a svájci ekkor ismét összeszedte magát és végül újra elvette ellenfele adogatását, és 6:3-mal behúzta az első szettet.

 

A folytatásban magabiztosabbá vált a gtorna második számú kiemeltjének játéka, és ez a játszma elején brékelőnyben mutatkozott meg. Ekkor Federer már-már kezdett olyan szinten teniszezni, mint amikor mégszinte verhetetlennek kiáltotta ki a sportág szakmai világa.

 

5:3-as vezetésénél a tizenháromszoros Grand Slam-győztes három meccslabdát is elpuskázott Seppi adogatásánál, és csak a negyediket nyerte meg, ekkor is ellenfele hibázott. Igaz a meccs összképe alapján Federer magabiztosan nyert, hiszen ellenfelének sikerére egy pillanatig sem volt esély, azonban kérdés, hogy egy-egy ilyen megingást megengedhe-e magának mondjuk az Australian Openen Top 5-ös játékosok ellen?

 

Andy Murray is szárnyal, a fiatal skót újabb könnyed sikerével lépett a negyeddöntőbe. Ne feledjük a US Open őszi döntőse az előző héten egy gálán mind Federert, mind Nadalt legyőzte, amely a két klasszisnak is komoly figyelmeztetést jelent.

 

TENISZ, ATP DOHA, 1,11 MILLIÓ DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, 2. FORDULÓ:
Nadal (spanyol, 1.) – Beck (szlovák) 6:1, 6:2
Federer (svájci, 2.) – Seppi (olasz) 6:3, 6:3
Monfils (francia, 5.) – Devilder (belga) 7:5, 7:6 (7-4)
A. Murray (skót, 3.) – Petzchner (német) 6:2, 6:4
Hanescu (román) – Juzsnyij (orosz) 6:2, 6:4
Roddick (amerikai, 4.) – Clement (francia) később