KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "WOUTER_WEYLANDT"
Ledöntötték elhunyt bringások emlékművét 2011. július 31. 10:42 Vandálok döntötték le az idei Giro d’Italián tragikus balesetben elhunyt Wouter Weylandt, és két hasonlóan fájdalmas körülmények között távozó fiatal belga bringás, Dimitri de Fauw és Frederiek Nolf tiszteletére emelt emlékművet Gent városában.
 
Giro-tojások a reggeli sonka mellé 2011. május 13. 10:16 The Show must go on – a hétfői szörnyű tragédia után ismét a verseny kerül a figyelem középpontjába a Giro d’Italián, tegnap már Ventoso és Petacchi párharcáról szóltak a hírek, ma pedig kíváncsian várják a szurkolók, hogyan rendeződik át az összetett az első klasszikus hegyi befutón…
 
Zarándokok Weylandt bukásának helyszínén 2011. május 12. 16:47 Virágokat visznek az együtt érzők Weylandt balesetének helyszínére, a helyszíni képek A Passo del Bosco lejtőjén, Liguriában készültek 956 méterrel a tengerszint felett. A hegyről lefelé ereszkedve ezen a helyen vesztette életét a fiatal belga kerékpáros.
 
Halálos balesetek a profi bringasportban 2011. május 11. 09:51 Wouter Weylandt hétfői tragédiája a negyedik a Giro d’Italia történetében, ami rávilágít arra a tényre, hogy a profi kerékpársportban a versenyzők sokszor életüket kockáztatják, és mekkora tiszteletet érdemelnének ezért.
 
Weylandt csapata nem folytatja a Girót 2011. május 10. 22:40 A Leopard-Trek csapata ma este hivatalos közleményben tudatta, hogy Wouter Weylandt tragédiáját és a megemlékezés jegyében teljesített 4. szakaszt követően nem folytatják az olasz nemzeti körversenyt.
 
216 kilométeres gyászmenet kerékpárral 2011. május 10. 18:15 Megható menetet teljesített a Giro d’Italia mezőnye, a tegnapi szörnyű balesetben elhunyt Wouter Weylandt emlékére. A negyedik napon egyperces néma gyászszünetet követően indultak el a kerekesek egy 216 kilométer hosszan tartó búcsúztatóra, tisztelgésre.
 
Nem lesz ma verseny a Girón 2011. május 10. 08:43 A Giro d’Italia mezőnye a 26 éves Wouter Weylandt tragédiája után úgy döntött, neutralizálják a 4. szakaszt, és a végzetes balesetet szenvedő belga fiú előtt tisztelegve tekerik végig a távot, nem versenyezve a helyezésekért.
 
Gyászol a peloton - Weylandt 26 évet élt 2011. május 9. 21:01 Gyászol a kerékpáros társadalom, Wouter Weylandt, aki pont egy évvel ezelőtt nyert szakaszt az olasz körversenyen legnagyobb sikerét aratva ezzel, ma ugyanezen a viadalon halálos balesetet szenvedett a Reggio Emilia és Rapallo közötti szakaszon. Weylandt tragédiája a negyedik halálos baleset a Giro d’Italia történetében.
 
Rózsaszínbe öltözött Vinokurov! 2010. május 10. 16:29 Újabb flúgos futam a Giro d'Italián, az erős oldalszél szétszaggatta a mezőnyt a tengerparton a harmadik, Amszterdam és Meddenburg közötti 224 kilométeres szakaszon. Az elöl kerekező, több tucat fős csoportból végül Wouter Weylandt nyerte a sprintbefutót, az összetett elsőséget pedig a kazah klasszis Alexander Vinokuvov szerezte meg Cadel Evanstől. Kedden pihenőnap következik.
 
Wouter Weylandt megtréfálta a mezőnyt 2008. szeptember 17. 17:53 A belga Wouter Weylandt (Quick Step Team) sprintbefutóban, 3:18.48 órás eredménnyel nyerte a Spanyol kerékpáros körverseny 17., Zamora és Valladolid közötti 148,2 km-es szakaszát. Összetettben a spanyol Alberto Contador maradt az első helyen, a riválisok pozíciójára sem voltak veszélyesek, miként arra sem volt esélye senkinek, hogy faragjon a hátrányból. Csütörtökön a Valladolid és Las Rozas közötti 167,4 kilométer vár a mezőnyre.
 
Következő »