Ledöntötték elhunyt bringások emlékművét

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 31. 10:42
Vandálok döntötték le az idei Giro d’Italián tragikus balesetben elhunyt Wouter Weylandt, és két hasonlóan fájdalmas körülmények között távozó fiatal belga bringás, Dimitri de Fauw és Frederiek Nolf tiszteletére emelt emlékművet Gent városában.


Az emlékművet egy hónapja állították, a Schelde folyó partján, egy bringások körében népszerű találkozási ponton, ahol mindhárom kerékpáros sokszor megfordult. Nolfot 2009-ben a Katari Körverseny közben álmában érte a halál, De Fauw öngyilkosságot követett el ugyanebben az évben.

„Ez borzalmas – ki művelhet ilyen dolgot? Az ilyen embereknek nincs szívük. Az emlékkövet kettétörték. Gent városa két héten belül helyreállítja az emlékművet, és feljelentést tettünk a rendőrségen. Mindent meg fognak tenni, hogy kézre kerítsék a tetteseket.” – nyilatkozta Patrick Cosyn, akinek az emlékmű állítása köszönhető.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Gyászol a peloton - Weylandt 26 évet élt
Gyászol a kerékpáros társadalom, Wouter Weylandt, aki pont egy évvel ezelőtt nyert szakaszt az olasz körversenyen legnagyobb sikerét aratva ezzel, ma ugyanezen a viadalon halálos balesetet szenvedett a Reggio Emilia és Rapallo...
Tovább a teljes cikkhez »