Gyászol a peloton - Weylandt 26 évet élt

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 9. 21:01
Gyászol a kerékpáros társadalom, Wouter Weylandt, aki pont egy évvel ezelőtt nyert szakaszt az olasz körversenyen legnagyobb sikerét aratva ezzel, ma ugyanezen a viadalon halálos balesetet szenvedett a Reggio Emilia és Rapallo közötti szakaszon. Weylandt tragédiája a negyedik halálos baleset a Giro d’Italia történetében.


A mezőny hatalmas tempóban haladt egy szökevénycsoportot üldözve a lejtőn, 25 kilométerrel a 3. szakasz vége előtt, amikor a Leopard kerekese elveszítette a kontrollt a technikás kanyarokban a csúszós aszfalton.

A szűk úton valószínűleg a kőfalnak vágódhatott arccal, a legfrissebb jelentések szerint koponyaalapi törést szenvedett, arca a felismerhetetlenségig roncsolódott. Fejvédője kettérepedt homlokán, és a baleset után már egy pillanatra sem tért eszméletéhez.

A mentősök 40 percen át próbálkoztak szívmasszázzsal, de nem sikerült az újraélesztés. Holttestét egy órával a baleset után szállították el a helyszínről. A szakasz után a szervezők nem tartották meg az eredményhirdetést, az olasz kerékpáros körverseny azonban folytatódik. Brian Nygaard csapatvezető azóta bejelentette, hogy a Leoprad Trek versenyzői is folytatják a viadalt.

A 26 éves belga fiú a Quick Step csapatának színeiben, 2004-ben debütált a profi mezőnyben, majd 2005-től 2010-ig profi szerződés kötötte a belga gárdához. Legnagyobb sikerei az Eneco Touron (2007), a Vueltán (2008) és a Girón (2010) elért szakaszgyőzelmei voltak.

A Bringahíradó és a Sporthíradó munkatársai szeretnék kinyilvánítani őszinte részvétüket Weylandt hozzátartozóinak, nyugodjon békében!

A Giro d'Italia hírei új alrovatunkban: KATTINTSON IDE!

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Halálos baleset a Giro harmadik etapján
Hatalmas tragédia árnyékolta be a Giro d’Italia harmadik szakaszát, 25 kilométerrel a cél előtt egy veszélyes lejtőn a belga Wouter Weylandt csapódott neki a köves hegyoldalnak, és nagyon súlyos fejsérülést szenvedett. A...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szombattól három héten át Giro!
Talán minden idők legnehezebb Giróján, május 7-től három hétig, május 29-ig küzdenek majd a világ legjobb bringás csapatai, fizikailag és taktikailag egymásnak feszülve, felejthetetlen élményt adva a műértő „tifosiknak” és a...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Trikómánia a Girón - hogy is van ez?
A következő összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb trikókat, melyeket a Giro di Italián viselnek a különböző diszciplínákban vezető kerekesek. A trikó viselése óriási megtiszteltetés tulajdonosának a kerékpársportban,...
Tovább a teljes cikkhez »