KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "UCI"
Gyakorlatilag végleges a WorldTour-lista 2011. november 22. 13:02 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) újabb két profi kerékpáros csapatoknak adta ki az első osztályú – WorldTour – licencet, így a 18 helyből 16 már betöltésre került.
 
Nyolc csapat már a 2012-es WorldTourban 2011. november 2. 21:03 Első körben nyolc csapatot regisztrált WorldTour-státusszal a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI), a többieknek egyelőre várniuk kell és különböző vizsgálatokon átesni, hogy folytathassák a legmagasabb osztályban, vagy éppen felvételt nyerjenek.
 
Konkrétumok 2012 WorldTour mezőnyéről 2011. október 5. 18:43 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette a profi kerékpáros csapatok listáját, akik első osztályú – WorldTour – licencért folyamodtak a következő esztendőre.
 
Dopping: a menedzserekre száll rá az UCI 2011. május 19. 22:08 Újabb különleges szabálymódosítást akar az UCI, amiről szó van, az nem más, mint egy olyan javaslat, miszerint az aktív versenyző korukban doppingoláson kapott versenyzőknek megtiltanák a sportkarrierjük befejezése után a profi kerékpársportban való munkavállalást.
 
Interjú: Pat McQuaid UCI-elnök hazánkban 2011. április 22. 23:04 A kétnapos látogatásra hazánkba érkező UCI-elnökkel, Pat McQuaiddel a magyar kerékpársport felemelkedésének lehetőségeiről beszélgettünk, hogyan nyújthat támogatást ebben a sportág legfőbb vezetője.
 
Rangos kerékpárverseny Magyarországon 2011. április 21. 14:09 Central-European Tour elnevezéssel Europe-Tour-pontszerző nemzetközi kerékpárverseny-sorozatot rendeznek július 22. és 24. között Magyarországon és Szlovákiában.
 
Az UCI-t nem érdekli Contador „1 éve” 2011. január 27. 22:19 Nem csak a magyar, de a nemzetközi médiában is megjelent zavart keltő cikkek miatt – „egy évet kapott Alberto Contador” és társaik – a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség közleményben tudatta, hogy nem tekintenek úgy a szóban forgó, kinyilatkoztatott szankcióra, mint a spanyol szövetség által hozott döntésre a 2010-es Tour de France-on klenbuterollal bukó győztes ügyében.
 
Hivatalos UCI-álláspont Contador ügyében 2011. január 10. 19:45 A sajtóban megjelent, A Tour de France klenbuterollal megbukó győztese, Alberto Contador doppingügyével kapcsolatban a spanyol (RFEC) és a nemzetközi kerékpáros szövetség (UCI) közötti dokumentumcserékről és lehetséges együttműködésről szóló hírek tisztázása, és a félreértések elkerülése érdekében az UCI hivatalos közleményt adott ki ma délután:
 
Mountain bike: új szabályokat hirdettek 2010. december 18. 11:59 A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) több szabálymódosítást léptet életbe a következő szezontól a hegyikerékpáros szakágakban. A legfőbb változások a korosztályok szétválasztásával, a maraton és 4X események szabályozásával és a rövid XC-számok, shorttrack, eliminator komolyabb rangra emelésével kapcsolatosak.
 
Örökös eltiltás győzheti le a doppingot? 2008. október 23. 18:48 Az Olasz Kerékpáros Szövetség (ACCPI) az életre szóló eltiltás bevezetésével fékezné meg a lassan mindennapossá váló, a kerékpársportot soha nem látott mélységekbe sodró doppingvétségek számát. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökének, Pat McQuaidnek írt levelében kevesli a jelenleg alkalmazott kétéves és a tervezett, négy évre növelendő büntetést, helyette örökös eltiltást javasol.
 
Következő »