KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "NEMETH_ISTVAN"
Kirúgták a magyar válogatott kapitányát 2009. november 12. 12:47 Máris szerződést bontott a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitányával, Németh Istvánnal az olasz Carife Ferrara együttese. A korábbi körmendi játékos egyetlen percet sem játszhatott "új" klubjában.
 
Lelombozta a vereség a kosarasok vezérét 2009. augusztus 2. 12:25 „Minden várakozásomat felülmúlta eddig a válogatott" - mondta honlapunknak Németh István, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya. A jelenleg klub nélküli játékos szerint még van mit csiszolni a játékon, és majd tétmérkőzésen derül ki igazán, mire képesek a fiatalabb játékosok. A rutinos irányító elmondta, nagyon lelombozta a franciák elleni vereség, hiszen megnyerhették volna a meccset. Nemzeti csapatunkra augusztus 5-20. között hat létfontosságú Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés vár az A-divízióban maradásért.
 
Generációváltással a feljutásért 2009. július 21. 17:50 A honi kosárlabdázás valamennyi szereplője bízik férfi válogatottunk A-csoportban maradásában. Az augusztusi megmérettetés előtt még egy nemzetközi tornán is részt vesznek Mészáros Lajos tanítványai. Július 24-26. között Szombathelyen, illetve Körmenden kerül sor a Radisson-Birdland Pannon Kupára, amelyen a mieink mellett a svéd, a finn és a holland válogatott is szerepel majd. Erről és az esélyekről is szó esett a kedd délelőtti, bükfürdői sajtótájékoztatón.
 
A Real ellen debütál a magyar hátvéd 2009. április 29. 18:40 Magyar játékossal erősített a ViveMenorca spanyol kosárcsapata - közölte a klub hivatalos honlapja. Méghozzá nem is akármilyennel! Németh István, válogatottunk csapatkapitánya teszi át székhelyét Athénból a Baleári-szigetekre, miután újdonsült munkaadója két mérkőzésre leigazolta. A korábban a Körmenddel bajnoki címet szerző klasszis a Real Madrid ellen mutatkozik majd be a csapatban.
 
A kitüntetett hadvezér fájdalmas éve 2008. december 9. 16:12 Fájdalmas őszt tudhat maga mögött a férfi kosárlabda-válogatott. Annak ellenére, hogy roppant erős ellenfelei voltak a selejtezőcsoportban, kudarcként könyvelhetjük el, hogy a Mészáros Lajos vezette együttes nem jutott ki a jövő évi Európa-bajnokságra. Így érzi a hadvezér, vagyis a csapatkapitány, Németh István is, aki a SportHirado.hu-nak elmondta, hatalmas elismerést jelent neki, hogy ő lett az év kosárlabdázója, mégis kellemetlen élményekkel zárja az esztendőt.
 
Németh István: Egyetlen cél a győzelem! 2008. szeptember 10. 16:46 „Szervezett ellenféllel állunk szemben, így nehéz csata lesz az olaszok elleni, de győzni szeretnénk természetesen” – felelte a SportHirado.hu kérdésére Németh István, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya a délelőtti edzés után. Vitathatatlanul a csoport egyik favoritja volt Carlo Recalcati csapata, azonban a selejtezőcsoport küzdelmeinek hajrájához közeledve már csak a csoportban maradásért küzd.
 
Báderék megalázó veresége Belgrádban 2008. augusztus 27. 20:18 A magyar férfi kosárlabda-válogatott megalázó, 34 pontos (94-60) vereséget szenvedett Belgrádban a házigazda szerb együttestől Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. A szerbek második mérkőzésüket is megnyerték, a mieink viszont 1/2-s mutatóval állnak három találkozó után.
 
Németh István az AEK Athénhez igazolt 2008. augusztus 26. 10:18 Németh István, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya a görög AEK Athen együttesében folytatja pályafutását. Szombaton nemzeti csapatunk Németh kiváló játékának is köszönhetően verte a négy évvel ezelőtti olimpián ezüstérmes olaszokat Eb-selejtezőn, másnap kiválóságunk aláírta egyéves szerződését az athéni gárdához.