Németh István: Egyetlen cél a győzelem!

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 10. 16:46
„Szervezett ellenféllel állunk szemben, így nehéz csata lesz az olaszok elleni, de győzni szeretnénk természetesen” – felelte a SportHirado.hu kérdésére Németh István, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya a délelőtti edzés után. Vitathatatlanul a csoport egyik favoritja volt Carlo Recalcati csapata, azonban a selejtezőcsoport küzdelmeinek hajrájához közeledve már csak a csoportban maradásért küzd.


 

Az Európa-bajnoki selejtezősorozata nyitánya előtt az olasz válogatott favoritnak számított. Aztán egymást követték a mérkőzések, Giuseppe Poetáék pedig egyre lejjebb és lejjebb csúsztak a tabellán. A szerbektől kétszer, a bolgároktól és a magyaroktól egyszer kaptak ki.

 

„A szolnoki összecsapáson rengeteg hibáztak az olaszok, ennek is köszönhettük a győzelmet" – emlékezett vissza Németh István, a mieink vezére, aki nem is olyan régen még a magyar válogatott benjáminjának számított, most már azonban ő a csapatkapitány.

 

A nyár folyamán a szerb Vojvodinától a görög AEK Athénhoz igazoló kosaras kitért a korábban Mészáros Lajos szakmai igazgató által említett mentális problémákra is. „Szerintem fizikai gondok állnak a mögött, hogy második félidőre elfáradunk. Kevesen vagyunk, és eddig a bolgárok elleni találkozót kivéve nem volt olyan nagy rotáció. Emiatt elfáradtunk és beragadtunk a harmadik negyed elején."

 

Németh annyit még hozzátett, nyerni jöttek Olaszországba, ami ha megvalósul, együttesünk egy újabb lépéssel közelebb kerül a hőn áhított célhoz, a bennmaradáshoz.

 

Horváth Ákos csak részben ért egyet csapattársával. „Az első meccset valóban az ellenfél rengeteg kihagyása, pontatlansága folytán is nyerhettük meg. Most annyival járunk előrébb, hogy az egyik szervezőjük, Massimo Bulleri kiesett, így meggyengültek valamelyest."

 

Arra a kérdésre, hogy megismételheti-e a csapat a bravúrt, egyértelmű igennel felelt az Univer Kecskemét dobóhátvédje. „Igen, nyerhetünk, és a sokat emlegetett rövid kispad kifejezés sem állja meg a helyét, hiszen ezt leginkább arra használják, ha nincs elég minőségi cseréje egy gárdának.”

 

„Itt mindenki minőségi játékos, és hozzá tud tenni egy kis pluszt - folytatta Horváth. - Nézzük csak meg a fiatal Simon Lászlót, aki beállt és rögtön jó teljesítményt tudott nyújtani. Ha tizenketten lennénk, akkor se tudnánk ennyi embert rotálni.”

 

A magyar válogatottat a szerda esti kezdéskor valószínűleg több ezer fanatikus olasz kosárszurkoló várja majd a Porto San Giorgió-i csarnokban, ahol már a délelőtti tréning során is aktívan készülődtek a szervezők az összecsapásra. Így valószínűleg minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy színvonalas előadást lássanak a kilátogató emberek.

Kapcsolódó anyagok: