Generációváltással a feljutásért

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 21. 17:50
A honi kosárlabdázás valamennyi szereplője bízik férfi válogatottunk A-csoportban maradásában. Az augusztusi megmérettetés előtt még egy nemzetközi tornán is részt vesznek Mészáros Lajos tanítványai. Július 24-26. között Szombathelyen, illetve Körmenden kerül sor a Radisson-Birdland Pannon Kupára, amelyen a mieink mellett a svéd, a finn és a holland válogatott is szerepel majd. Erről és az esélyekről is szó esett a kedd délelőtti, bükfürdői sajtótájékoztatón.


Negyedik hete készül együtt Mészáros Lajos és segítői vezetésével a pótselejtezőkre készülő férfi kosárlabda-válogatottunk. A tétmérkőzésekre való felkészülés szempontjából roppant fontos pontjához érkezett el nemzeti csapatunk. Július 24-26. között Szombathelyen és Körmenden rendezik majd meg a Radisson-Birdland Pannon Kupát.

A keddi, bükkfürdői sajtótájékoztatón megjelent többek között Berényi János, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke, Mészáros Lajos a válogatott szakmai igazgatója és Alain Goegschal, a Radisson igazgatója is.. Rajtuk kívül jelen volt a csapatkapitány Németh István, illetve a szereplést lemondó Kálmán László is. 

A szövetség elnöke az eseményen elmondta, mindent megtettek annak érdekében, hogy nemzeti csapatunk a lehető legideálisabb feltételek mellett gyakorolhasson a létfontosságú összecsapásokra. Természetesen a vezetőségnek elvárása is van az együttessel szemben: mégpedig az A-csoportban maradás. Berényi János hozzátette, örül, hogy elkezdődött a generációváltás a válogatottban, aminek első pozitív jeleit már a bosnyákok elleni találkozón is láthatta a közönség.

Mészáros Lajos a sajtótájékoztatón elárulta, úgy érzi, kezd egy olyan csapatszellem kialakulni, amelyet az 1999-es csapatnál is tapasztalt. A szakember szerint a srácok keményen dolgoznak az edzőtáborban és ebben a gárdában benne van a bennmaradás esélye. Az említett sikerhez nagyon fontos, hogy a három hazai mérkőzésünket hozzuk, míg legalább egy idegenbeli találkozón is győzedelmeskedjünk. A rutinos tréner hozzátette, hogy még nem tudja, a fiatalok tudnak-e majd hasonló teljesítményt nyújtani a vérre menő tétmeccseken, mint a felkészülési összecsapásokon.

Együttesünk kapitánya, Németh István a rutinos játékosok nyugalmával és racionalitásával nyilatkozott az esélyekről.

„Nem mi vagyunk az esélyek, de ez nem azt jelenti, hogy nem teszünk meg majd mindent a csoportban maradásért” – mondta az egyelőre klubnélküli irányító, akinek külön pikantériát is tartogat majd a hétvégi nemzetközi torna. A svédek szövetségi kapitánya, Kostas Flevarakis az AEK Athénban az edzője volt.

 

A TORNA PROGRAMJA:
Július 24., péntek:

16:30 Finnország – Hollandia
19:15 Magyarország – Svédország

Július 25., szombat:

16:30 Svédország – Hollandia
19:15 Magyarország – Finnország

Július 26., vasárnap:

13:45 Finnország – Svédország
16:15 Magyarország - Hollandia