A Real ellen debütál a magyar hátvéd

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 29. 18:40
Magyar játékossal erősített a ViveMenorca spanyol kosárcsapata - közölte a klub hivatalos honlapja. Méghozzá nem is akármilyennel! Németh István, válogatottunk csapatkapitánya teszi át székhelyét Athénból a Baleári-szigetekre, miután újdonsült munkaadója két mérkőzésre leigazolta. A korábban a Körmenddel bajnoki címet szerző klasszis a Real Madrid ellen mutatkozik majd be a csapatban.


Németh az elmúlt nyáron igazolt a görög AEK Athénhoz, amellyel tulajdonképpen a realitásoknak megfelelő eredményt ért el. A fővárosi egylet végül a kilencedik helyen végzett, így nem jutott be a rájátszásba. A szezonnak tehát vége, a válogatott kosaras pedig tizenkét napos szerződést kötött a Menorcával.

„Több játékost is ismerek a korábbi évekből. Többek között Mario Sztojicsot, akivel Olaszországban együtt is játszottunk. Nagyon jó emlékeim vannak arról az időszakról" - nyilatkozta Németh a hosszú repülőút után a spanyol újságíróknak. 

A korábban a Körmenddel bajnoki címet nyerő klasszis csütörtökön, a Real Madrid ellen mutatkozhat be új együttesében, majd a Cajasol ellen is pályára léphet. A ViveMenorca jelenleg a kiesés ellen harcol a bajnokságban

„A Real Madrid egy nagyon erős csapat, hatalmas dolog, hogy éppen ellenük, a saját csarnokukban debütálhatok. A spanyol bajnokság a legerősebb liga Európában, minden játékos itt szeretne játszani."