KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "GIRO_DI_LOMBARDIA"
A Cápa elsiette, Zauggé a Lombard Kör 2011. október 15. 17:57 Némi meglepetésre a Leopard-Trek svájci versenyzője, Oliver Zaugg nyerte a szezon utolsó nagy klasszikus kerékpárversenyét, a Giro di Lombardiát, miután a Liquigas egyik ászának, Vincenzo Nibalinak nem jött össze a hosszú szökés.
 
161-en(!!!) adták fel a Lombard Kört 2010. október 17. 00:16 Szokatlanul sokáig kellett várni az eredménylistára az ítéletidőben rendezett szombati Lombardiai Körverseny után, mint utólag kiderült, nem véletlenül…
 
Csak egy maradt Lombardiában: Gilbert 2010. október 16. 17:41 A belga Philippe Gilbert nyerte a túlélőversennyé változott Giro di Lombardiát, az év utolsó fontos profi országúti kerékpárversenyét.
 
Versenyzői tüntetés a Lombard Körön 2010. október 15. 09:48 A profi kerékpáros mezőny demonstrációra készül az ősz utolsó nagy országúti versenyén, a Giro di Lombardián, szombaton, az olasz olimpiai bizottság antidopping csoportjának vezetője, Ettori Torri vádjai ellen, miszerint az egész profi peloton doppingol.
 
Az idei utolsó nagy országúti csata! 2010. október 13. 09:13 Szombaton rendezi a Giro d’ Italiát is szervező RCS Sport a szezon utolsó jelentős országúti viadalát, a Lombardiai Körversenyt, melyen a vb-mezőny színe java rajthoz áll majd, hogy a Comói tó körül kijelölt pályán kiderüljön, ki Lombardia királya.
 
Hivatalos: Armstrongék a Lombard Körön 2010. szeptember 15. 10:15 A Giro di Lombardia (és a Giro d’Italia) szervezőirodája, az RCS Sport hivatalosan is közzétette, hogy a Radio Shack ott lesz az év utolsó nagy klasszikusán, a Gir di Lombardia viadalon.
 
Bejött Armstrongék fenyegetése... 2010. szeptember 11. 08:19 A Velonews.com portál szerint a Radio Shack, Lance Armstrong csapata ott lesz a Lombard Körverseny rajtjánál, a versenyt szervező RCS-től származó információra hivatkozva „adminisztrációs hiba” miatt nem kerültek fel a rajtlistára.
 
Az olaszok fújnak Armstrongra és Riccóra 2010. szeptember 7. 08:55 A Giro d’Italia szervezőirodája, az RCS Sport közzétette a legjelentősebb őszi klasszikus kerékpárversenyre, a Giro di Lombardiára meghívott csapatok névsorát, melyen nem szerepel Lance Armstrong csapata, a Radio Shack, és a Kobrát frissen leigazoló Vacansoleil gárdája sem.
 
Gilbert megállíthatatlan a szezon végén 2009. október 17. 17:03 A belga Philippe Gilbert újabb nagy klasszikus versenyt nyert, az egy héttel korábban rendezett Paris-Tours után behúzta az olaszországi Giro di Lombardiát is. A 242 kilométeres viadal utolsó emelkedőjén, a San Fermón a legjobb pillanatban robbantott, csak az olimpiai bajnok Samuel Sanchez tudott vele menni. A rövid lejtmenetben a spanyollal tempóztak a célig, ahol a Silence-Lotto versenyzője fél kerékpárral nyert.
 
Az utolsó nagy csata Lombardiában 2009. október 17. 08:43 Ma kerül sor az év utolsó nagy klasszikus egynapos kerékpárversenyére, a Giro di Lombardiára. A 242 km hosszú viadal a Comói-tó körül kanyarog, érintve a már megszokott emelkedőket, a Madonna del Ghisallót, a Civigliót és a San Fermót. A szezon végére megfáradt mezőny a nehéz mászásokkal tarkított végjátékban általában szanaszét szakadozik az akciók nyomán és mindig az év egyik legizgalmasabb országúti kerékpárversenyét láthatják a nézők.