Az utolsó nagy csata Lombardiában

Szerző: shLétrehozva: 2009. október 17. 08:43
Ma kerül sor az év utolsó nagy klasszikus egynapos kerékpárversenyére, a Giro di Lombardiára. A 242 km hosszú viadal a Comói-tó körül kanyarog, érintve a már megszokott emelkedőket, a Madonna del Ghisallót, a Civigliót és a San Fermót. A szezon végére megfáradt mezőny a nehéz mászásokkal tarkított végjátékban általában szanaszét szakadozik az akciók nyomán és mindig az év egyik legizgalmasabb országúti kerékpárversenyét láthatják a nézők.


Az esélyesek között említhetjük idén az újdonsült világbajnokot, a nem messze, Mendrisióban, alig egy hónapja győzni tudó ausztrál Cadel Evans-t, akinek a szivárványszínű mez nem csak ma, de valószínűleg a következő szezonban is hatalmas lökést ad majd ahhoz, hogy az „ezüstpénzt” aranyra váltsa. Érdekesség, hogy csapata, a Lotto kétfejű lesz, hiszen a belga Philippe Gilbert is remek formában van, több versenyt nyert az elmúlt hetekben.

Nagyon készül a címvédő Damiano Cunego is, akinek a világbajnokság után itt a lehetőség a bizonyításra, de természetesen minden olasz nagyágyú ma szeretne majd bizonyítani, Scarponi, Basso, Visconti és a többiek is mindent megtesznek majd a győzelemért. S persze ne feledkezzünk meg a spanyolokról sem, a VB-bronzérmes Purito Rodriguez végre a kapitányi szerepet élvezheti a Caisse D’Epargne csapatában és talán az olimpiai bajnok Samuel Sanchez sem csak Fabian Cancellara hátsó kerekével lesz elfoglalva, ami annál is inkább gyanítható, mert a svájci klasszis nem lesz ott a mezőnyben.