KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "CINCINNATI"
Djokovics hátrányban volt, de nyert! 2011. augusztus 20. 12:04 Roger Federerrel és Rafael Nadallal ellentétben a világelső Novak Djokovics keze nem remegett meg a Cincinattiban zajló mesterverseny negyeddöntőjében, a szerb kiválóság ugyan a torna során első ízben szettet veszített, ám ezzel együtt magabiztosan verte a hatodik helyen rangsorolt Gael Monfilst, így 56-1-re alakította idei mérlegét, egyszersmind bejutott az elődöntőbe, ahol a Federer-verő cseh Tomas Berdych lesz majd az ellenfele.
 
A vihar adott erőt a szőke ciklonnak 2010. augusztus 16. 10:33 Hiába jutott játszmavesztés nélkül a Cincinnati Open döntőjébe a negyedik kiemelt Kim Clijsters, a kétmillió dollár összdíjazású kemény pályás WTA Gran Prix fináléjában sokáig a szintén korábbi világelső Marija Sarapova tűnt a nyerőnek. A még mindig csak 23 éves orosz 6:2, 5:3-ra vezetett, és fogadóként háromszor is egyetlen pontra állt a diadaltól. Mielőtt azonban kivégezhette volna belga riválisát, közbeszóltak az égiek, és a kiadós nyári zápor nemcsak a levegőt, de Sarapova szurkolóit is lehűtötte. Clijsters 2 óra 31 perc alatt 2:6, 7:6, 6:2-re győzött.
 
A világelső meghajolt Jankovics előtt 2009. augusztus 16. 23:47 Jelena Jankovics nyerte a cincinnati kemény pályás női tenisztornát, miután a döntőben 6:4, 6:2-re legyőzte a világelső Dinara Szafinát. A szerb így visszavágott orosz ellenfelének a 2008-as pekingi olimpián elszenvedett vereségért, és önbizalomtól duzzadva várhatja a következő hetek komoly erőpróbáit.
 
Nadal útban a világelsőség felé 2008. augusztus 2. 07:14 Miután legyőzte az ecuadori Nicolas Lapenttit, Rafael Nadal lesz a harmadik spanyol a tenisz történetében, aki megszerzi a világranglista első helyét. A klasszis két szettben diadalmaskodott a cincinnati tornán, és bejutott az elődöntőbe.
 
Egyre közelebb Nadal a trónfosztáshoz 2008. augusztus 1. 07:37 Rafael Nadal két szettben, 6:4, 7:6 (7-0)-ra verte a német Tommy Haast a 2,6 millió dollár összdíjazású cincinatti férfi mesterverseny nyolcaddöntőjében, így akár már vasárnap átveheti Roger Federertől a világelsőséget. A spanyol teniszező 235 hét után taszíthatja le a trónról a svájciak kiválóságát.
 
Ivo Karlovic a hetedik mennyországban 2008. július 31. 22:43 Ivo Karlovic óriási csatában, két rövidítés segítségével legyőzte a világelső Roger Federert a Cincinnatiban zajló 2,6 millió dollár összdíjazású férfi mesterverseny nyolcaddöntőjében. A svájci nem tudta feltörni a 22 ászig jutó ellenfelét és ezzel Rafael Nadal akár már vasárnap átveheti a világelsőséget az első kiemelttől.
  
Esélytelen volt Seppi Djokovics ellen 2008. július 31. 20:15 A legjobb nyolc közé jutott a harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics csütörtökön, miután mindössze három játékot engedélyezett az olasz Andreas Seppinek a Cincinnatiban zajló, 2,6 millió dollár összdíjazású férfi keménypályás tenisz mesterversenyen. A szerb számtalan bréklabdája közül ötöt értékesített és kevesebb mint egy óra alatt lépett tovább. Kiesett viszont a negyedik és hetedik helyen rangsorolt Nyikolaj Davigyenko és James Blake is.
  
A rövidítés döntött Djokovics javára 2008. július 30. 22:13 Nagy csatában, két tiebrék segítségével lépett a legjobb 16 közé a harmadik helyen kiemelt Novak Djokovics a Cincinnatiban zajló, 2,6 millió dollár összdíjazású férfi mestertornán. Az olasz Simone Bolelli árnyékként követte előkelő helyen rangsorolt ellenfelét mindkét játszmában, azonban mindkét rövidítésben csak két pontra futotta erejéből, így kiesett.
 
Következő »