A vihar adott erőt a szőke ciklonnak

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 16. 10:33
Hiába jutott játszmavesztés nélkül a Cincinnati Open döntőjébe a negyedik kiemelt Kim Clijsters, a kétmillió dollár összdíjazású kemény pályás WTA Gran Prix fináléjában sokáig a szintén korábbi világelső Marija Sarapova tűnt a nyerőnek. A még mindig csak 23 éves orosz 6:2, 5:3-ra vezetett, és fogadóként háromszor is egyetlen pontra állt a diadaltól. Mielőtt azonban kivégezhette volna belga riválisát, közbeszóltak az égiek, és a kiadós nyári zápor nemcsak a levegőt, de Sarapova szurkolóit is lehűtötte. Clijsters 2 óra 31 perc alatt 2:6, 7:6, 6:2-re győzött.



Tavaly az egyesült államokbeli Cincinnatiben tért vissza a korábbi világelső Kim Clijsters, és az újrakezdés minden várakozást felülmúlóan sikerült, három győzelemmel a negyeddöntőig jutott. Az idén már US Open-címvédőként rajtolt a belga édesanya, és a korai meglepetéseknek köszönhetően első számú esélyessé lépett elő.

A döntőben azonban egy másik Grand Slam-bajnok, Marija Sarapova várt rá, aki 6:2, 5:3-ig oktatta a negyedik kiemeltet. Hiába volt azonban három meccslabdája is a szibériainak, Cincinnatiben leszakadt az ég, még a műholdak is felmondták a szolgálatot, és a szünet Clijstersnek tett jót: előbb egyenlített, majd a döntő szettben már megállíthatatlan volt.

„Nagyon közel voltam a vereséghez, amikor megérkeztek a sötét felhők. Úgy érzem, az elején is jól ütöttem a labdát az alapvonalról, de az adogatásom nem volt elég jó. Az esőszünet alatt sikerült rendezni a gondolataimat, és összekaptam magam. A folytatásban agresszívabban teniszeztem, és ez kifizetődött. Nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Clijsters a diadal után.

Reuters
Sarapovát (jobbra) már most fűti a visszavágás vágya Fotó: Reuters

A belga az első a WTA Touron, aki 2010-ben három versenyen is győzni tudott, Brisbane és Miami után ért a csúcsra Cincinnatiben.

„Csodálatos héten vagyok túl. Először indultam ezen a versenyen, és a szurkolók hihetetlen fogadtatásban részesítettek. Gratulálok Kimnek a nagyszerű meccshez, de nagyon várom, hogy mielőbb újra találkozzam vele” – mondta Marija Sarapova, akinek ez volt az idei ötödik döntője, de Memphis és Strasbourg után nem tudta a harmadik versenyét is megnyerni.

Ami a világranglistát illeti, Kim Clijsters győzelmének köszönhetően a hetedikről a negyedik helyre jött előre, míg Caroline Wozniacki és Jelena Jankovics újra helyet cserélt. Hétfőtől megint a dán a második. A legjobb magyar, Szávay Ágnes maradt a 37., ő egyébként négy hét szünet után Montréalban tér vissza a Tourra. Várhatóan kedden mutatkozik be az argentin Gisela Dulko ellen.

CINCINNATI WTA-TORNA, DÖNTŐ (2 millió dollár, kemény pálya):
Clijsters (belga, 4.)–Sarapova (orosz, 10.) 2:6, 7:6, 6:2

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szávay Ági visszavághat mumusának
Három hetes szünet után ismét pályára lép a budapesti és a prágai versenyen remek játékkal diadalmaskodó Szávay Ágnes, aki szerencsésnek, de pechesnek is mondhatja magát. Az első számú magyar teniszező ugyanis alanyi jogon éppen...
Tovább a teljes cikkhez »