A világelső meghajolt Jankovics előtt

Szerző: shLétrehozva: 2009. augusztus 16. 23:47
Jelena Jankovics nyerte a cincinnati kemény pályás női tenisztornát, miután a döntőben 6:4, 6:2-re legyőzte a világelső Dinara Szafinát. A szerb így visszavágott orosz ellenfelének a 2008-as pekingi olimpián elszenvedett vereségért, és önbizalomtól duzzadva várhatja a következő hetek komoly erőpróbáit.


Abszolút kétesélyes mérkőzésen találkozott Jankovics és Szafina a cincinnati fináléban, ám ott már csupán egyikőjük akarata érvényesült – a világelső hatalmas bánatára.

A szerb már az első szettben tudatosította ellenfelében, nagyon akarja a tornagyőzelmet (ebben az évben korábban csupán Marbellán diadalmaskodott), és az elszántság végül könnyed győzelemben domborodott ki.

Az egy óra huszonöt perces csatában jóval több ki nem kényszerített hibát vétett Szafina, és lélekben már a második játszma közepén feladta a harcot.

Jankovics számára már csak azért is kiemelt jelentőséggel bírt a mérkőzés, mert legutóbbi randevújuk alkalmával éppen a pekingi olimpián akadtak össze, ahol a negyeddöntő az orosz győzelmét hozta.

CINCINNATI NŐI TENISZTORNA, DÖNTŐ:
Jankovics (szerb)-Szafina (orosz) 6:4, 6:2