Djokovics hátrányban volt, de nyert!

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 20. 12:04
Roger Federerrel és Rafael Nadallal ellentétben a világelső Novak Djokovics keze nem remegett meg a Cincinattiban zajló mesterverseny negyeddöntőjében, a szerb kiválóság ugyan a torna során első ízben szettet veszített, ám ezzel együtt magabiztosan verte a hatodik helyen rangsorolt Gael Monfilst, így 56-1-re alakította idei mérlegét, egyszersmind bejutott az elődöntőbe, ahol a Federer-verő cseh Tomas Berdych lesz majd az ellenfele.



Gael Monfils az első szettben zavarba hozta a világelsőt: remekül teniszezett, és mindkét bréklehetőségét kihasználva lépéselőnybe került. A folytatásban 4:4-nél azonban megremegett a francia keze, kettős hibája 5:4-es Djokovics-vezetést eredményezett, s mivel a szerb klasszis ezután behúzta a soros adogatójátékát, következhetett a harmadik menet.

A döntő játszma aztán az erőviszonyoknak megfelelően alakult. A lendületbe jött Djokovics esélyt sem adott - egyetlen bréklabdát sem ajándékozott - ellenfelének, viszont ő a szett elején elvette Monfils adogatójátékát, majd később még egyszer, ekképp 2 és 33 perc alatt kiharcolta a továbbjutást, egyúttal 56-1-re alakította idei mérlegét, ezres tornán a 30. sikerét aratta.  2011-ben ötször nyert ilyen besorolású viadalt, viszont Cincinnatiben eddig csak a döntőig jutott -  2008-ban Andy Murray, 2009-ben Roger Federer bánt el vele a fináléban.

A nevezettek közül csak a brit van versenyben, a svájci menőnek - Rafael Nadalhoz hasonlóan - a negyedöntő jelentette a végállomást. Djokovicsnak éppen a címvédő Federert legyőző Tomas Berdych lesz az ellenfele az elődöntőben. A szerb játékos mérlege momentán 6-1 a cseh vitézzel szemben, és tálán mondani sem kell, most is ő az esélyes...

"Szerintem nem lesz könnyű meccs, ámbátor miért is lenne, hiszen már az elődöntő következik. Ez egy nagyon gyors borítás, és Tomas nagyon él rajta, elég, ha csak annyit mondok, hogy a nyolc között Roger Federert kényelmesen győzte le. Kiválóan üti meg a labdát, ellenem is bizonyosan nagyon agresszív játékkal rukkol majd ki" - jósolt a világelső.

WESTERN & SOUTHERN OPEN, CINCINNATI
ATP WORLD TOUR 1000, 2 592 000 DOLLÁR, KEMÉNYPÁLYA 
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)-Monfils (francia, 6.) 3:6, 6:4, 6:3

korábban

Fish (amerikai, 7.)-Nadal (spanyol, 2.) 6:3, 6:4

Murray (brit, 4.)-Simon (francia, 10.) 6:3, 6:3

Berdych (cseh, 8.)-Federer (svájci, 3.) 6:2, 7:6

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Petkovic (német, 9.)-Petrova (orosz) 7:6, 6:1

Jankovics (szerb, 11.)-Peng Suaj (kínai, 16.) - játék nélkül

Sarapova (orosz, 4.)-Stosur (ausztrál, 10.) 6:3, 6:2

Zvonarjova (orosz, 2.)-Hantuchová (szlovák) 6:3, 7:6

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szettet sem nyert Nadal és Federer!
Akárcsak tavaly, most is a negyeddöntőben búcsúzott a Cincinattiben rendezett Masterstől a világranglista-második Rafa Nadal, akinek Mardy Fish volt a végzete pénteken. Az ő sorsára jutott Roger Federer is, akinek a 2004-es...
Tovább a teljes cikkhez »