KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "BARACK_OBAMA"
Obama gratulált a futballválogatottnak 2010. június 24. 22:41 Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke csütörtökön telefonon gratulált az amerikai labdarúgó-válogatottnak a kiváló világbajnoki szerepléshez.
 
Dedikált mezt kapott az amerikai elnök 2010. január 26. 11:41 Magánál az amerikai elnöknél, Barack Obamánál vendégeskedett a Los Angeles Lakers kosárcsapata. Az NBA 2008-2009-es idényének bajnoka egy, a játékosok által dedikált mezt adott ajándékba az elnöknek, aki nagy kosárrajongó hírében áll.
 
Obama mezt kapott ajándékba a bajnoktól 2009. július 14. 15:10 Hétfőn a Fehér Házban látta vendégül a bajnok Columbus Crew együttesét és a klub vezetőségét Barack Obama amerikai elnök. A világ egyik - ha nem a legnagyobb - befolyással rendelkező személye ráadásul egy ajándék mezzel is gazdagodott, amelyen a saját nevét olvashatja.
 
Ötödosztályú angol meccsre megy Obama 2009. április 1. 14:24 Nagy várakozás előzi meg a csütörtöki Eastbourne Borough - Ebbsfleet United angol ötödosztályú labdarúgó-mérkőzést: jelezte ugyanis érkezését az amerikai elnök, Barack Obama is.
 
Obama csak elnök, nem Superman! 2009. február 4. 18:17 A 2016-os olimpiára kandidáló madridi bizottság vezetője kijelentette, Barack Obama amerikai elnök személye nem lehet perdöntő tényező a pályázatok elbírálásakor. Jaime Lissavetzky sportminiszter ezzel alighanem csak a spanyol népet és saját magát nyugtathatja meg, az Egyesült Államok demokrata vezetője mégiscsak erőpozícióból tolhatja városa, Chicago szekerét. Madridon és Chicagón kívül még Rio de Janeiro és Tokió is bizakodhat, Baku, Doha és Prága már nincs versenyben.
 
Buffon barátságot kötne Obamával 2009. január 28. 16:54 Szerdán ünnepli harmincegyedik születésnapját Gianluigi Buffon, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott világklasszis kapusa. A világbajnok hálóőrnek két kívánsága van csak erre a jeles alkalomra. Egyiket se könnyű teljesíteni, de ha a realitások talaján maradunk, akkor talán egyszerűbb az Udinese ellen idegenben nyerni, mint az új amerikai elnökkel, Barack Obamával „összefutni”.
 
Sportpolitika: Obama támogatja Chicago olimpiai pályázatát 2008. november 21. 16:49 A hónap elején megválasztott új amerikai elnök, Barack Obama videóüzenetben igyekezett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tudomására adni, hogy támogatja lakóhelye, Chicago városának nevezését a 2016-os, nyári ötkarikás játékok megrendezésére.
 
„Obama világbajnokságot érhet nekünk” 2008. november 11. 10:36 „Miért ne rendezhetnénk világbajnokságot, ha van egy Barack Obamánk?” – teszi fel a kérdést az Egyesült Államok Labdarúgó-szövetségének első embere, Sunil Gulati. A sportvezető amondó, az újonnan megválasztott elnök népszerűségét a vb-kandidálások terén is kamatoztathatnák, és nem tartja kizártnak, hogy 2018-ban vagy 2022-ben az észak-amerikai gigász rendezze meg a világversenyt.
 
Japánban csak Obama nem tart Obamától 2008. november 5. 15:18 John McCain híveit leszámítva talán a japánok örülnek a legkevésbé az új amerikai elnök, Barack Obama megválasztásának. Szerencsére ezúttal ennek elsősorban sportpolitikai okai vannak, hiszen a Japán Olimpiai Bizottság egyes tagjai attól tartanak, hogy a korábbi demokrata szenátor otthona, Chicago elhappolhatja Tokió elől a 2016-os nyári olimpia rendezési jogát. Az ázsiai állam sportvezetői egyértelműen tartanak az új elöljáró befolyásától.
 
Obama megreformálná az egyetemi focit 2008. november 4. 10:13 Barack Obama úgy véli, az egyetemi labdarúgás szabályrendszerét a profi futballéhoz kellene igazítani, és kiiktatná a számítógépet a sorsolási rendszerből. A demokrata politikus választásokra készülő ellenfelét, a republikánus John McCaint rendkívül dühíti, hogy szinte nem telik el hét doppingbotrány nélkül, és minél előbb tisztára mosná a professzionális sport nevét, még mielőtt túl késő lenne.