Obama mezt kapott ajándékba a bajnoktól

Szerző: shLétrehozva: 2009. július 14. 15:10
Hétfőn a Fehér Házban látta vendégül a bajnok Columbus Crew együttesét és a klub vezetőségét Barack Obama amerikai elnök. A világ egyik - ha nem a legnagyobb - befolyással rendelkező személye ráadásul egy ajándék mezzel is gazdagodott, amelyen a saját nevét olvashatja.


Azt már korábban is tudni lehetett, hogy az Egyesült Államok történetének első színesbőrű elnöke, Barack Obama nagy sportrajongó. Ám ezt hétről hétre bizonyítja is szavazóinak. Ezúttal a Major Soccer League (MLS), vagyis az amerikai profi labdarúgóliga idei bajnokának, a Columbus Crew-nak a játékosait, illetve vezetőit fogadta washingtoni rezidenciáján.

A Hunt család, pontosabban Clark Hunt által vezetett egyesület tagjai nem érkeztek üres kézzel a Fehér Házba. Az elnök egy "Obama 44" felirattal ellátott Crew-trikót kapott ajándékba. 

A Hunt família egyébként nagy befolyásúnak számít a tengerentúli sportéletben. A Columbuson kívül birtokolják még a Kansas City Wizards (ide szerződött néhány napja Hercegfalvi Zoltán) focicsapatát is.