KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "VIKTOR_TROICKI"
Összeállt a londoni szupernyolcas 2011. november 10. 13:06 Janko Tipszarevics csütörtök kora délutáni vereségével elkelt az utolsó három hely a férfi teniszezők londoni évzáróján. A párizsi 2,227 millió eurós viadalon győzelmével a legjobb nyolc közé jutott Novak Djokovics, Andy Murray és Tomas Berdych is.
 
Kapitális hiba a Roland Garroson – videó 2011. június 1. 10:32 Nem mindennapi jelenet zajlott le Andy Murray és Viktor Troicki maratoni csatájában a Roland Garros nyolcaddöntőjében. A szerb lecsapása után a labdaszedőfiú berohant a pályára, hogy minél előbb ellássa a feladatát – igen ám, csakhogy Murray elérte a labdát, és átütötte ellenfele térfelére. Troicki végül hiába vitte be a pontot, a mérkőzésvezető úgy döntött, új labdamenet következik. A hatalmasat hibázó kissrác majdnem elsírta magát, láthatóan szívére vette az esetet.
 
Aranygóllal győztek Djokovicsék - videó 2011. március 12. 11:54 Szombaton megkezdik szereplésüket a nagyágyúk egyesben az év első mestertornáján, a 3,645 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i viadalon, ám mielőtt a teniszé lenne a főszerep, néhányan focival mulatták az időt. Az Australian Open győztese, Novak Djokovics, döntőse, Andy Murray és a Davis-kupa másik hőse, Viktor Troicki rúgta a bőrt a centerpálya szomszédságában, a felvételek tanúsága szerint utóbbi „aranygóljával" a szerbek győztek.
 
Kiütést kapott Federertől a szerb hős 2011. január 6. 18:15 Sétagalopp volt a negyeddöntő a második kiemelt svájci Federernek a több mint egymillió dollár összdíjazású dohai viadalon, csak négy gémet engendélyezett a szerbek Davis-kupa-hősének, Viktor Troickinak. A döntőért Tsongával kell párbajoznia. A másik ágon a tavalyi döntő visszavágóját rendezik: Nadal vs Davigyenko!
 
Tenisznagyhatalom lett Szerbia! 2010. december 5. 18:15 Történelmi győzelmet aratott a szerb Davis Kupa-válogatott Belgrádban, amely a franciák 3-2-es legyőzésével először ért fel a teniszvilág tetejére. A vasárnapi, utolsó játéknapot még hátrányban kezdték hazaiak, ám a lelkes közönségük előbb Novak Djokovicsot, majd Viktor Troickijt hajszolta bele a győzelembe. A mindent eldöntő ütközetben utóbbi verte meg 2 óra 13 perc alatt tökéletesen simán, 3:0-ra Michael Llodrát.
 
Federer Roddickot verte, jön Djokovics 2010. november 6. 18:31 Megismétlődik a tavalyi finálé az 1,225 millió eurós bázeli tenisztornán, miután Novak Djokovics honfitársát, Viktor Troickit, Roger Federer pedig Andy Roddickot búcsúztatta két szettben a szombati elődöntőkben.
 
Idei hetedik döntőjébe jutott Federer 2010. október 23. 18:55 Sorozatban tizedik mérkőzésén maradt veretlen Roger Federer a korábbi világranglista-3. Ivan Ljubicic ellen, miután a svájci két szettben legyőzte a horvátot a stockholmi 531 ezer euró összdíjazású férfi tenisztorna elődöntőjében.
 
Nadal öldöklő csatában döntős Tokióban 2010. október 9. 11:01 Két meccslabdát hárítva, döntő szett rövidítésben harcolta ki a döntőbe jutást a világelső Rafael Nadal a tokiói 1,1 millió dollár összdíjazású férfi tenisztornán a szerb Viktor Troicki ellen. A mallorcai zseni ellenfele szezonbeli nyolcadik ATP-döntőjében Gael Monfils lesz.
 
Djokovics nélkül is világbajnok Szerbia 2009. május 23. 18:12 Novak Djokovics nélkül is világbajnokságot nyert a szerb férfi-teniszválogatott, miután szombaton 2-1-re győzött a hazai pályán játszó német együttes ellen. A csata már a két egyes után eldőlt, miután Viktor Troicki és Janko Tipsarevics is biztosan diadalmaskodott Rainer Schüttler, illetve Philipp Kohlschreiber ellen. A kitzbüheli tornán a spanyol Guillermo Garcia-Lopez bizonyult a legjobbnak, a fináléban a francia Julien Bennetteau-t múlta felül.
 
Nadal könnyedén lépett át Troickin 2008. augusztus 30. 21:18 Első nagyobb falatnak tűnő ellenfelét is legyőzte Rafael Nadal az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open harmadik fordulójában, Flushing Meadowsban. A német Björn Phau és az amerikai Ryler De Heart után a világranglista 71. helyén álló szerb Viktor Troickit is simán verte meg a világelső, mégpedig 6:4, 6:3, 6:0-ra, és ezzel bejutott a legjobb 16 közé, ahol az amerikai Sam Querrey lesz az ellenfele.