Kiütést kapott Federertől a szerb hős

Szerző: shLétrehozva: 2011. január 6. 18:15
Sétagalopp volt a negyeddöntő a második kiemelt svájci Federernek a több mint egymillió dollár összdíjazású dohai viadalon, csak négy gémet engendélyezett a szerbek Davis-kupa-hősének, Viktor Troickinak. A döntőért Tsongával kell párbajoznia. A másik ágon a tavalyi döntő visszavágóját rendezik: Nadal vs Davigyenko!


A 16-szoros Grand Slam-győztes korábban csak egyszer ütközött meg Troickival, 2006-ban Japánban két rövidítéses szettben múlta felül. Ezúttal szinte meg sem izzadt, egy óra alatt, iskolajátékkal, 6:2, 6:2-re győzött. Valószínűleg ez marad a bázeli legkönnyebb meccse a tornán, még bréklabdája sem volt riválisának, miközben neki 15-ször volt alkalma elvenni ellenfele adogatását.

A García Lópezt verő Tsonga kerül Federer útjába a legjobb négy között, ahol tavaly Murray, tavalyelőtt Davigyenko búcsúztatta. A francia kedvenc egyszer már legyőzte a világranglista jelenlegi másodikját (2009-ben Montrealban, úgy, hogy a döntő szettben 5:1-ről fordított), de van miért visszavágnia, tavaly az Australian Open elődöntőjében sima három játszmában ejtette ki őt a későbbi győztes helvét.

A másik ágon a legutóbbi kiírás két döntőse csap össze a legjobb négy között, Nadal Gulbist, Davigyenko Karlovicot verte a negyeddöntőben.

A pár éve még a tenisz egyik legnagyobb ígéretének kikiáltott lettel soha nem volt könnyű dolga Nadalnak, negyedszerre, azaz most nyert úgy először, hogy nem veszített szettet. Az első felvonás végén a világelső jött ki jobban a türelemjátékból, aztán a harmadik adogatójátékában meg is törte riválisát, közel kétórás csatában jutott tovább.

Ellenfele az a Davigyenko lesz, aki ugyan már csak a 22. a világranglistán, de Dohában ő a címvédő, éppen Nadalt verte a 2010-es döntőben 0:6-ról. Az ukrán származású orosz azon kevesek közé tartozik, akiknek pozitív az egymás elleni mérlege a mallorcaival szemben, kilencből ötször nyert, az utolsó három alkalommal rendre ő diadalmaskodott, mindannyiszor keménypályán.