Összeállt a londoni szupernyolcas

Létrehozva: 2011. november 10. 13:06
Janko Tipszarevics csütörtök kora délutáni vereségével elkelt az utolsó három hely a férfi teniszezők londoni évzáróján. A párizsi 2,227 millió eurós viadalon győzelmével a legjobb nyolc közé jutott Novak Djokovics, Andy Murray és Tomas Berdych is.


Miután Juan Martín del Potro vállsérülés miatt el sem indult a francia fővárosban, Nicolás Almagro, Gael Monfils és Gilles Simon pedig a 2. fordulóban búcsúzott ugyanitt, egyedül az utóbbi hetekben Mozskvában tornát nyerő, Szentpéterváron döntőző Tipszarevics maradt versenyben a londoni szupertornára.

Aztán csütörtökön az ő halvány reményei is elúsztak (meg kellett volna nyerni a tornát), hiszen két szettben kapott ki Tomas Berdychtől, ami nem csak a cseh helyét garantálta az O2 arénában, hanem Jo-Wilfried Tsonga és Mardy Fish szereplését is.

Ahhoz képest, hogy nemrég még kérdéses volt, hogy egyáltalán pályára tud-e lépni ezen a héten Novak Djokovics, a frissen 1 millió fontot bezsebelő világelső már a nyolc között van Párizsban, a szintén szerb Viktor Troickit búcsúztatta szetthátrányból fordítva. 

Az első kiemelt idei 11. tornagyőzelmére, egyben hatodik ATP 1000-es diadalára hajt, következő ellenfele az Andreas Seppi-Tsonga találkozó nyertese lesz. Negyeddöntős a „verhetetlen" Andy Murray is, az ő Andy Roddick elleni mintaszerű sikeréről itt olvashatsz

ATP PÁRIZS, 2,227 MILLIÓ EURÓ, 3. FORDULÓ, ÉRDEKESEBB EREDMÉNYEK:
Berdych (cseh, 5.)-Tipszarevics (szerb, 11.) 7:5, 6:4
Murray (skót, 2.)-Roddick (amerikai, 13.) 6:2, 6:2 
Djokovics (szerb, 1.)-Troicki (szerb, 15.) 4:6, 6:3, 6:1
Ferrer (spanyol, 4.)-Dolgopolov (ukrán, 14.) 6:3, 6:2
A LONDONI SZEZONZÁRÓ MEZŐNYE:
Novak Djokovics (szerb)
Rafael Nadal (spanyol)
Andy Murray (skót)
Roger Federer (svájci)
David Ferrer (spanyol)
Thomas Berdych (cseh)
Jo-Wilfried Tsonga (francia)
Mardy Fish (amerikai)