KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "OZD_RALI"
Spitzmüller Ózdon sem talált legyőzőre 2008. augusztus 31. 20:09 A Hell Racing Team kettőse, Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós nyerte meg az idei országos ralibajnokság ötödik futamát, a III. Hell Energy Drink Ózd Rally-t. Ezzel a miskolci kettős egyetlen ponttal átvette a vezetést az összetett értékelésben. Az észak-borsodi száguldást Turán Frigyes és Benics Kálmán fejezte be a második helyen, míg a dobogó harmadik fokára a subarus Herczig Norbert, Csökő Zoltán kettős állhatott fel.
 
A két bajnokesélyes még versenyben van 2008. augusztus 30. 19:19 Elképesztő száguldás, gyors pályák, izgalmas verseny és búcsú a címvédőtől. Így foglalható össze néhány szóban az országos ralibajnokság 5. futamának első napja. Hatalmas csatát hozott az III. Hell Energy Drink Ózd-rali az élbolyban, a bajnoki címvédő Benik Balázs és a trónkövetelő Spitzmüller Csaba magabiztosan autóztak szombaton. A Ford Focus WRC azonban megadta magát a hetedik gyorsasági szakaszon, így a Benik Balázs, Lukács József páros az élről kényszerült kiállni.
  
Benik és "Spici" is rátaposott a gázra 2008. augusztus 30. 16:05 Növelte az előnyét Benik Balázs: az Ózd Rali második köre után bajnoki címvédő kilenc másodperccel vezet Spitzmüller Csaba előtt. A speciális szakaszok ezúttal igazán gyorsak voltak, a pilóták azt mondták, hogy egyes részeken nagyon „meghajtották” a gépeket, kétszázzal száguldottak.
 
Történelmi pillanatok, boldog "Turisták" 2008. augusztus 29. 22:32 A közönségkedvenc Turi Tamás nyerte a III. Hell Energy Drink – Ózd Rali prológját. Az egri pilóta szokás szerint kiszolgálta a lelkes publikumot, s miután a legjobb időt (1:00,52 percet) autózta az Ózdi Stadionban, egy piruettel búcsúzott el a szombat reggeli viszontlátásig.
 
Béres az S2000-es Peugeot-t akarta volna 2008. augusztus 27. 19:18 Ifjabb Béres József a hét közepén már Észak-Borsodban hangolt a III. Hell Energy Drink Ózd Rallyra. A népszerű pilóta szerdán este elárulta: a tervek szerint egy Super2000-es Peugeot-val álltak volna rajthoz, de különféle okok miatt ez nem jött össze. Így tehát marad számára az N csoportos Grande Punto, amivel szintén elkápráztathatja a közönséget. Méghozzá 1-es rajtszámmal.
 
Nyernének, nem matekoznának Juhászék 2008. augusztus 26. 21:55 Nagyszerű emlékek kötik az idei két környéki versenyhez Juhász Csabát és Juhász Zsoltot. Az A/6-os géposztályban ugyanis a testvérpár a szezonnyitó egri viadalon szoros csatában tudott győzni, Miskolcon pedig még az is belefért, hogy megbirkózzanak egy defekttel. Így is sikerrel fejezték be a futamot, tehát ekkor százszázalékos teljesítménnyel vezették a kategóriát. Ebben az esztendőben azonban nincs minuszolás, ezért hiába alakult ideálisan a bajnokság eleje, Juhászék ettől függetlenül még nem dőlhettek hátra.
 
Nedecki kihasználná a hazai pályaelőnyt 2008. augusztus 26. 07:13 Valamilyen egészen más érzés keríti hatalmába az embert, amikor azon a környéken versenyezhet, ahol él. Az ózdi Nedecki Lászlónak bő egy évvel ezelőtt a Rali 2-es bajnoki futamon ez megadatott, és idén is ott lesz a rajtnál. A második vonalban, a VFTS Ladával. Ismerősök, barátok és a család előtt… Bizonyítani kell, nem kérdés. Bár az neki a korábbi esztendőkben, amikor még az RTE futamokon nyomta, soha nem jött össze Ózdon.
 
Ózd Rali: Tobak Zoltán dobogóra vágyik 2008. augusztus 23. 19:48 Az elmúlt években és hónapokban nemigen találkoztunk Tobak Zoltán nevével, ha egy-egy verseny előtt böngészgettük a nevezési listát. Idén Egerben tért vissza négy esztendős kihagyás után, ezzel a 2008-as produkció is véget ért. Legalábbis eddig, mert a tervek szerint Ózdon ismét láthatjuk a versenyzőt száguldani a Mitsubishi EVO VI-al. De vajon mi történt vele az elmúlt néhány hónapban?
 
Turán, Benik és Spitzmüller ózdi csatája 2008. augusztus 23. 07:03 Augusztus utolsó három napjában a III. Hell Energy Drink Ózd Rallyval folytatódik az első osztályú bajnokság. Az eseményen azonban az ORB mezőnye mellett a Rallye2-t és a Historic mezőnyét is láthatják mindazok, akik kilátogatnak az eseményre. Pénteken a 20 ezer néző befogadására alkalmas ózdi stadionban kezdődik a futam, a miskolci mintára megrendezett körversennyel. A salakoválon a 160 benevezett páros mellett egyéb érdekességekkel is készülnek a szervezők.
 
Következő »