Benik és "Spici" is rátaposott a gázra

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 30. 16:05
Növelte az előnyét Benik Balázs: az Ózd Rali második köre után bajnoki címvédő kilenc másodperccel vezet Spitzmüller Csaba előtt. A speciális szakaszok ezúttal igazán gyorsak voltak, a pilóták azt mondták, hogy egyes részeken nagyon „meghajtották” a gépeket, kétszázzal száguldottak.


A Ford Focus WRC-vel versenyző Benik Balázs a hatból öt gyorsasági szakaszt nyert meg. A hatodikban az őt üldöző Spitzmüller Csaba jobban nyomta a gázt, és egyetlen másodperccel megelőzte a címvédőt.

 

Az Ózdi Városi Stadionban felállított szervizparkban Benik azt nyilatkozta, hogy a kocsi hátulja egy helyen becsúszott az árokba, és az AC-pumpa sem volt tökéletes.

 

Spitzmüller Csaba is mosolygósabban beszélt, mint az első kör után. A sporthirado.hu érdeklődésére azt mondta, örül annak, hogy az utolsó gyorson sikerült megcsípnie Benik Balázst. A Mitsubishi Lancer WRC pilótája mégsem maradéktalanul elégedett, hiszen ezúttal egy lassú defektet kapott Cereden, ami időveszteséget jelentett számára.

 

Hat gyorsasági szakasz után Turán Frigyes cseppet sem elégedett. Véleménye szerint a vegyes keverékű gumi okolható azért, hogy a nagy melegben sokat lassult. Az abroncsok ugyanis beleragadtak az aszfaltba.

 

A szombati napon összesen kilenc gyorsasági szakaszt teljesít a mezőny.