KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ATP_ROMA"
Djokovics Rómát is elvette Nadaltól 2011. május 15. 21:29 Sorozatban negyedszer bizonyult jobbnak a világelső Rafael Nadalnál a 2011-ben továbbra is veretlen Novak Djokovics. A világ jelenlegi két legjobb teniszezője Indian Wells, Miami és Madrid után ezúttal Rómában párbajozott, és a szezon ötödik ATP 1000-es Masters-versenyén a szerb gladiátor 2 óra 11 perc alatt 6:4, 6:4-re nyert. A mallorcai egy héttel a hazai kudarc után Olaszországban sem tudta megőrizni bajnoki címét, ahol még korábban soha sem veszített döntőt és ötször diadalmaskodott. Nadal és Djokovics legközelebb június 5-én találkozhat: Párizsban jövő vasárnap kezdődik az év második Grand Slame, a Roland Garros.
 
Federer nincs a legjobb nyolcban 2011. május 12. 20:21 Egy éve, éppen Rómában fordult elő utoljára Roger Federerrel az, ami most, nem jutott a legjobb nyolc közé ATP-tornán. Akkor a lett Ernests Gulbis búcsúztatta, ezúttal Richard Gasquet szetthátrányból, egy rendkívül kiélezett meccsen. A francia játszhat az elődöntőért a hetedik kiemelt cseh Tomás Berdych-hel.
 
Nadal magára talált és negyeddöntős 2011. május 12. 13:40 Válogatottbeli csapattársát, Feliciano Lópezt verte meggyőző játékkal Rafa Nadal a római salakos Masters csütörtöki játéknapján a Foro Italicóban. Már negyeddöntős a mallorcai, aki a világelsőség megőrzéséért, és hatodik római tornagyőzelméért harcol a 2.27 millió dollár összdíajazású Internazionali BNL d'Italián. A Fish-Cilic párharc győztese ellen folytathatja.
 
Sima volt Federer római bemutatkozása 2011. május 11. 21:35 Könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését Roger Federer a római 2,227 millió eurós férfi tenisztornán, Jo-Wilfried Tsongát verte meg 6:4, 6:1-re.
 
Vért izzadt a nyitányon Rafa Nadal 2011. május 11. 16:44 Rögtön a rajton alaposan megizzasztották a salakkirályt Rómában! Az olaszok hetedik legjobbja, a 29 éves, a világranglistán 148., Paolo Lorenzi 7:6, 4:3-ra is vezetett a világelső Rafa Nadal ellen, de kipukkadt, és bő két és fél órás csatában megadta magát.
 
Elkezdődött a Djokovics-show Rómában 2011. május 11. 13:32 Madrid várát már bevette, most Rómában kezdte meg hadjáratát Novak Djokovics, aki a "változatosság kedvéért" idei 33. meccsét is megnyerte az Internazionali BNL d'Italia salaktorna második fordulójában. A nyolcaddöntőben a svájci Stanislas Wawrinka teheti próbára.
 
Kemény sorsolást kapott Rafa Nadal 2011. május 7. 14:20 Rafa Nadal és Roger Federer is felső ágra került a 68. Internazionali BNL d'Italia rangos római salaktorna szombati sorsolásán, azaz a döntőben nem, csak az elődöntőben keresztezhetik egymás útját. A spanyol világelső alaposan "belehúzott", a papírforma szerint a madridi elődöntős brazil Thomaz Bellucci ellen kezd a második körben, míg a svájci fenomén a Jo-Wilfried Tsonga-Markosz Bagdatisz párharc győztese ellen rajtol. Novak Djokovics selejtezős ellenfelet kap.
 
Sokba került Szávay legyőzése Szafinának 2010. április 30. 18:21 A tavalyival ellentétben ezúttal biztosan elmarad a Nadal-Djokovics döntő az Italian Openen. A 2010-es ATP-tour negyedik 1000-es Grand Prix-ján a második kiemelt szerb három szettben kikapott attól a Fernando Verdascótól, akinek két hete Monacóban Nadal csupán egyetlen gémet engedélyezett. A mezőnyt továbbra is a spanyolok uralják, hiszen David Ferrer is sikerrel jutott túl a negyeddöntőn, ezt a francia Tsonga bánta. A nők stuttgarti viadalán a csütörtökön Szávay Ági ellen sikerrel visszatért, de alaposan elfáradt Dinara Szafina nagyon simán kikapott az izraeli Peertől.
 
Tovább robog a Nadal-expressz 2010. április 28. 16:45 Esélyeshez méltóan nyert és jutott tovább Rafael Nadal a római, 2,227 millió dollár összdíjazású ATP 1000-es Grand Prix-n. A spanyol teniszező magabiztosan verte 1 óra 11 perc alatt a német Philipp Kohlschreibert. A svéd Robin Söderling is készülhet a harmadik fordulóra Leyton Hewitt azonban csomagolhat, két sima szettben esett ki a spanyol Guillermo García-Lopezzel szemben.
 
Nadal ismét felőrölte Djokovicsot 2009. május 3. 18:41 A világelső Rafael Nadal szettveszteség nélkül nyerte, pályafutása során negyedszer a 2,75 millió dollár összdíjazású római Masterst, amely a Roland Garros után a legrangosabb salaktornának számít. A címvédő szerb Novak Djokovics az első felvonásban rövidítésre kényszerítette, de ezúttal játszmát sem tudott nyerni ellene. Nadal harminc meccs óta veretlen salakon, ez volt az idei ötödik diadala.
 
Következő »