Elkezdődött a Djokovics-show Rómában

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 11. 13:32
Madrid várát már bevette, most Rómában kezdte meg hadjáratát Novak Djokovics, aki a "változatosság kedvéért" idei 33. meccsét is megnyerte az Internazionali BNL d'Italia salaktorna második fordulójában. A nyolcaddöntőben a svájci Stanislas Wawrinka teheti próbára.


Már 35 meccses sorozatról beszélhetünk Djokovics esetében, aki továbbra is veretlen idén, a lengyel Lukasz Kubot hazaküldése nem jelentett problémát a rekordokat hajkurászó szerb számára. Olyannyira nem, hogy egymás után kilenc játékot nyert meg, s csak ezután juttott egy kis levegőhöz az ATP-rangsorban 141. riválisa.

A második kiemelt maga sem gondolta, hogy képes lesz egy ilyen nyerő szériára, és hozzátette, van, ami Nadal trónjánál is jobban érdekli, méghozzá a wimbledoni trófea.

"Vannak kitűzött céljaim és vannak álmaim. Célom, hogy én vezessem a világranglistát, de arról álmodom, hogy egyszer Wimbledonban sikerül diadalmaskodnom. Grand Slamet nyerni, bekerülni ebbe a szűkkörű elitbe óriási dicsőséget jelent. A világelsőség fontos, de nem számít, hogy egy hét múlva, egy hónap múlva vagy egy év múlva jön össze. A lényeg, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét."

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA - ATP WORLD TOUR MASTERS 1000
RÓMA, SALAK, 2,227 MILLIÓ EURÓ
Férfi egyes, 2. forduló
Djokovics (szerb, 2.)-Kubot (lengyel) 6:0 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szabadkártyást evett ebédre Arn Gréta
Folytatódott Arn Gréta menetelése Rómában, a magyar teniszezőnő bejutott a nyolcaddöntőbe, miután közel másfél óra alatt, két szettben verte az olasz szabadkártyás Alberta Briantit a kétmillió dollár összdíjazású, Internazionali...
Tovább a teljes cikkhez »