Vért izzadt a nyitányon Rafa Nadal

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 11. 16:44
Rögtön a rajton alaposan megizzasztották a salakkirályt Rómában! Az olaszok hetedik legjobbja, a 29 éves, a világranglistán 148., Paolo Lorenzi 7:6, 4:3-ra is vezetett a világelső Rafa Nadal ellen, de kipukkadt, és bő két és fél órás csatában megadta magát.


Dávid és Góliát harcát rendezték a Foro Italico centerén, ahol az esélytelen nyugalmával lépett pályára az olasz Paolo Lorenzi a világelső ellen, a második fordulóban. S bár a toszkán outsider a madridi elődöntős Thomaz Belluccit verte az első körben, és a szurkolók is vele voltak, a fogadóirodák mindössze 1,012-szeres pénzt fizettek Nadal győzelmére. Erre mondják: halálbiztos.

Ehhez képest a szemüket dörzsölték a nézők, először akkor, amikor 2:4-nél semmire brékelte le nevesebb riválisát a szívósan küzdő, remekül adogató olasz, majd, amikor minibréket ért el a meglehetősen indiszponált spanyol ellen a rövidítésben, s végül, amikor Nadal kecsegtető helyzetből rontott el egy lecsapást, hogy Lorenzinak ajándékozza a szettet (7:6, 7-5). A mallorcainak 14 ki nem kényszeríttett hibája volt csak tenyeresből, rá sem lehetett ismerni.

A második szettben mintha rákapcsolt volna Nadal, de Lorenzi tartotta a tempót, 3-1-ről még fel tudott állni, olykor-olykor meg is alázva Nadalt. 4:4 után azonban már kifulladt, sorozatban nyolc játékot megnyerve fordítani tudott a torna első kiemeltje.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA - ATP WORLD TOUR MASTERS 1000
RÓMA, SALAK, 2,227 MILLIÓ EURÓ
Férfi egyes, 2. forduló
Nadal (spanyol, 1.)-Lorenzi (olasz) 6:7 (5-7), 6:4, 6:0


Korábban:
Djokovics (szerb, 2.)-Kubot (lengyel) 6:0 6:3