Tovább robog a Nadal-expressz

Szerző: shLétrehozva: 2010. április 28. 16:45
Esélyeshez méltóan nyert és jutott tovább Rafael Nadal a római, 2,227 millió dollár összdíjazású ATP 1000-es Grand Prix-n. A spanyol teniszező magabiztosan verte 1 óra 11 perc alatt a német Philipp Kohlschreibert. A svéd Robin Söderling is készülhet a harmadik fordulóra Leyton Hewitt azonban csomagolhat, két sima szettben esett ki a spanyol Guillermo García-Lopezzel szemben.


A címvédő Rafael Nadal már a találkozó előtt tudta, hogy ha el is jut a szombati elődöntőbe, ott biztos, nem az első kiemelt Roger Federer vár rá, mert a tizenhatszoros Grand Slam bajnok már kiesett. Az újabb elmaradt csúcsrangadó (a két nagy rivális utoljára tavaly májusban Madridban találkozott a pályán, ATP meccsen) nem vette el a balkezes bombázó kedvét: az első szettet imponáló fölénnyel nyerte 6:1-re a német Philipp Kohlschreiber ellen. A néhány éve még csak salakspecialistaként emlegetett mallorcai kétszer is elvette a germán adogatását, hogy aztán a második játszmában, egy valamivel szorosabban alakuló szettben brékelőnyét kihasználva behúzza a mérkőzést.

Miközben Rafael Nadal a kedden avatott, 10.500 férőhelyes centeren oktatott, a világelső Roger Federer az 5-ös pályán szokta a légkört. A párosok versenyében szabadkártyával indult svájci, honfitársával, Allegroval győzött egy svéd-ausztrál kettős ellen.

Robin Söderling párbaja valamivel izgalmasabban alakult, mint Nadalé. A svéd vasárnap döntőt játszott Barcelonában (parádés meccsen kapott ki Fernando Verdascotól) és nagyon készül a Roland Garrosra, ahol tavaly Rafael Nadal legyőzésével a fináléig menetelt. A római második fordulóban hazai ellenfelet kapott Paolo Lorenzi személyében, akit egy sima első szett (6:1) után jóval szorosabb második játszmában győzött le (7:5).

Rafael Nadal a tizenhat között a román Victor Hanescu ellen folytathatja és a negyeddöntőben találkozhat Söderlinggel. 

ATP-TORNA, RÓMA, 2. FORDULÓ (2 227 500 euró, salak):
Rafael Nadal (spanyol, 3.) - Philipp Kohlschreiber (német) 6:1, 6:3

Robin Söderling (svéd, 5.) - Paolo Lorenzi (olasz) 6:1, 7:5

Filippo Volandri (olasz) - Julien Benneteau (francia) 6:2, 6:0

Guillermo García-López (spanyol) - Leyton Hewitt (ausztrál) 6:2, 6:3

Santiago Giraldo (kolumbiai) - Michaël Llodra (francia) 6:3, 6:2