Nadal ismét felőrölte Djokovicsot

Szerző: shLétrehozva: 2009. május 3. 18:41
A világelső Rafael Nadal szettveszteség nélkül nyerte, pályafutása során negyedszer a 2,75 millió dollár összdíjazású római Masterst, amely a Roland Garros után a legrangosabb salaktornának számít. A címvédő szerb Novak Djokovics az első felvonásban rövidítésre kényszerítette, de ezúttal játszmát sem tudott nyerni ellene. Nadal harminc meccs óta veretlen salakon, ez volt az idei ötödik diadala.


Nadal egy maratoni labdamenet végén rögtön az első játékban lebrékelte a Djokovicsot, aki ezután már tapadt a spanyolra, olyannyira, hogy a világelső 5:4-nél, majd egy újabb brék után (miközben Djokovics mérgében összetörte ütőjét), 6:5-nél sem tudta kiszerválni a szettet.

A rövidítést aztán alaposan elszúrta a szerb, hibát hibára halmozott és még szerencséje sem volt. 7-2-vel küldte padlóra Nadal.

A második részben 2:2 után felőrölte a világranglista harmadikját a mallorcai, kétszer is elvette adogatását, és heroikus küzdelemben, álomszép tenyeres egyenessel fejezte be a mérkőzést.

Djokovics nem tudta megvédeni címét és ATP pontjait, amiért drága árat fizet, hiszen a már első körben búcsúzott brit Andy Murray május 11-től megelőzi a világranglistán.