KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "ASZTANA"
Vinóék harcolni fognak a Tour-dobogóért 2010. november 26. 06:38 Eddig hat első osztályú, ProTour gárda ismertette a teljes 2011-es keretét, közük a kazah Asztana. Contador eligazolása után a 37 éves Alexander Vinourov a stratéga szerepén túl a valódi kapitányi szerepet is felvállalná a Tour de France-on.
 
Teljes a létszám Vinokurov csapatában 2010. november 13. 18:34 Teljes a kazah Asztana csapatának jövő évi 27 fős kerete, Alexander Vinokurov legénysége Alberto Contador nélkül, de erős sorral vág neki a 2011-es esztendőnek.
 
Nagy csapatok közel végleges formája 2010. október 30. 22:58 Közeleg az átigazolási időszak vége, és a napokban jelentett be hivatalosan újabb szerződéseket a kazah Asztana, a spanyol Footon nyomán olasz csapatként újjászülető Geox, valamint a luxemburgi Schleck testvérek leendő ProTour gárdája is.
 
Vajon hol folytatja a Kobra? 2010. augusztus 3. 14:24 Záros határidőn belül Pro Tour-csapatban versenyezhet Riccardo Ricco, az országúti kerékpársport egyik legjobb hegyi specialistája, aki szerződést bont a Team Flaminiával - írja a La Gazzetta dello Sport keddi számában. A váltás a közelgő Vuelta miatt lehet sürgős, korábban az Asztana és a Quick Step, most spanyol istállók (is) érdeklődnek.
 
A hivatalos közlemény: Contador távozik! 2010. július 28. 21:25 Alberto Contador a három napja véget érő Tour de France győztese hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy visszautasítja csapata, az Asztana ajánlatát a szerződéshosszabbításra. Hamar állást foglalt a kazah gárda is, az alábbiakban a két fél kommünikéje olvasható:
 
Contador: "Talán öregebb vagyok én is" 2010. július 23. 08:52 Alberto Contadornak nem nagy merészség 99%-os esélyt adni, hogy tegnap, a Tourmalet-n nyújtott teljesítménye után ő nyeri az idei Tour de France-t. Az Asztana spanyol sztárja így értékelte a helyzetet:
 
Tour: Contador elemzése a Pireneusokról 2010. július 18. 08:09 A Tour de France-on ma kezdődik a harc a Pireneusokban, ahol reméljük, nem marad el a várt Contador-Schleck párharc, kettejük között jelenleg csak 31 másodperc a különbség. Contador közleményt adott ki, hogyan látja az esélyeket:
 
Vinokurov értékel: "Ez egy új Vino!" 2010. július 17. 19:06 Míg a kerékpáros szaksajtó egész évben a legnagyobb visszatérővel, a tavaly óta újra versenyző Lance Armstronggal volt inkább elfoglalva, kevesebb szó esett egy nyakas kazah kerékpárosról, Alexander Vinokurovról…
 
A spanyol Tour-címvédő és a Jabulani 2010. július 13. 08:58 Alberto Contadornak nem csak a fárasztó hegyek miatt tett jót a Tour de France hétfői pihenőnapja, hanem így „büntetés nélkül” élvezhette a késő estébe nyúló vb-döntőt, ahol hazája, Spanyolország diadalmaskodott.
 
Contador tovább teker az Asztanában! 2010. július 8. 10:49 A Tour de France címvédője, Alberto Contador, aki egy éve még mindenáron távozni akart a kazah csapatból, most úgy tűnik, két vagy három évvel hosszabbít Vinokurovékkal.
 
Következő »