Nagy csapatok közel végleges formája

Szerző: shLétrehozva: 2010. október 30. 22:58
Közeleg az átigazolási időszak vége, és a napokban jelentett be hivatalosan újabb szerződéseket a kazah Asztana, a spanyol Footon nyomán olasz csapatként újjászülető Geox, valamint a luxemburgi Schleck testvérek leendő ProTour gárdája is.


A kazahok legfrissebb szerzeménye egy visszatérő, a litván tempómenő, Tomas Vaitkus, aki a Team Radio Shack-tól érkezik. Vaitkus 2006-ban szakaszt nyert a Giro d’Italián és 2008-2009 között volt az Asztana versenyzője Johan Bruyneel irányítása alatt.

A kazah csapatnak Vaitkus a tízedik érkezője, Roman Kreuziger (Liquigas), Mirko Lorenzetto (Lampre), Fredrik Kessiakoff (Garmin), Simon Clarke (ISD-Neri), Jevgenyij Petrov (Team Katusha), Francesco Masciarelli (Acqua&Sapone), Robert Kiserlovski (Liquigas), Tanel Kangert és Remi Di Gregorio (FDJ) után.

A Geox két fiatal, 21 éves olaszt igazolt a héten, Daniele Ratto (Carmiooro-NGC) és Tomas Alberio (Trevigiani Dynamon Bottoli) érkeznek, ezzel már 20-ra emelkedett a létszám a következő 18 versenyzővel: Marco Corti, Arkaitz Durán, Rafael Valls, Matthias Brandle, Fabio Felline, Noe Gianetti (mindannyian ex-Footon), Carlos Sastre (Cervélo), Gyenyisz Mencsov (Rabobank), Marcel Wyss (Cervélo), Fabio Duarte (Colombia es Pasión), Marko Kump (Zheroquadro), David Blanco (Palmeiras), Mauricio Ardila (Rabobank), Dimitrij Kozoncsuk (Rabobank), Daniele Colli (Flaminia) és Matteo Pelucchi.

Schleckék luxemburgi projektje három érkező szerződésével bővült: Linus Gerdemann és Fabian Wegmann (Team Milram) és Jakob Fuglsang (Saxo Bank) is feliratkozott a hivatalos csapatnévsorra.

A Milram német bringásai közül Gerdemann 2008-ban szakaszt nyert a Touron, viselte a sárga trikót, és további szép győzelmekkel büszkélkedhet, de mint GT-menő még 28 évesen is a „nagy ígéret” kategóriát képviseli, akiből még mindig lehet valódi sztár. Wegmann kétszeres német bajnok, és az egynaposok, valamint a közepesen nehéz GT-szakaszok a specialitása. A 25 éves Fuglsang (egykori hegyikerékpáros, azóta háromszoros dán körverseny-győztes) a dán kerékpársport talán legnagyobb tehetsége, folyamatosan egyre jobb az elmúlt években.

A csapat eddig konfirmált 13 versenyzője: Andy és Frank Schleck, Linus Gerdemann, Fabian Wegmann (Team Milram), Jens Voigt, Dominic Klemme és Jakob Fuglsang (Saxo Bank), Wouter Weylandt (Quick Step), Maxime Monfort (Team-HTC Columbia), Daniele Bennati (Liquigas), Davide Vigano (Sky), Giacomo Nizzolo és Bruno Pires (Barbot).

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szinte kész az új olasz profi csapat
Mauro Gianetti új, a Geox által öt éven át 50 millió euróval támogatott profi kerékpáros csapata elnyerte végleges formáját. Második névadó szponzorként az ausztrál, elektromos energiaiparban érdekelt TMC Transformers szállt be...
Tovább a teljes cikkhez »