A hivatalos közlemény: Contador távozik!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 28. 21:25
Alberto Contador a három napja véget érő Tour de France győztese hivatalos sajtóközleményben erősítette meg, hogy visszautasítja csapata, az Asztana ajánlatát a szerződéshosszabbításra. Hamar állást foglalt a kazah gárda is, az alábbiakban a két fél kommünikéje olvasható:





Alberto Contador sajtóközleménye:

Alberto Contador elutasította az Asztana ultimátumát, aminek értelmében azonnali választ kértek, hogy hosszabbítson a következő szezonokra. Contador időt kért a csapat vezetőitől, hogy átgondolja a folytatást, mert számára ez fontos döntés. A felek álláspontjai nem voltak messze egymástól, de a csapat sürgősen tudni akarta, hogy a háromszoros győztes náluk folytathatja-e vagy nem, mert el akarják kezdeni a 2011-es csapat tervezését.

A szerződés az Asztana és Alberto Contador között a Discovery csapat feloszlása után kezdődött, és három évre köttetett, az idei szezon végéig. Ezalatt Contador egyebek között Giro d’Italia-t, Vueltát és két Tour de France-t nyert. Miután megnyerte a 2010-es Tour de France-t, Alberto Contadornak idő kell, hogy nyugodtan átgondolja a lehetőségeit, hol folytassa a jövőben, de még egyelőre egyiket sem zárja ki.

Jacinto Vidarte - sajtófőnök

Az Asztana csapatának kommünikéje:

Alberto Contador visszautasította az Asztana ajánlatát

A sajtóügynöksége által kiadott közleményből értesültünk róla, hogy Alberto Contador nem kíván tovább tekerni az Asztana csapatában, ahol két Tour de France-t nyert, Giro d’Italia-t és Vueltát. A kazahsztáni szponzor három éve a legjobb munkakörülményeket biztosította számára ezeknek az eredményeknek az eléréséhez.

Alberto Contador a Tour de France startja előtt úgy döntött, szeretne hamar szerződést hosszabbítani az Asztana csapatával. Az ajánlatunk kedvezőbb volt a korábbi szerződésénél, de a lehető leghamarabb kellett aláírni ahhoz, hogy a legjobb körülményeket tudjuk megadni a következő szezonra. Alberto Contador maga kérte ezt, hogy minél nyugodtabban teljen a holtszezon.

Július 25. estéjét, a Tour de France befutóját állapítottuk meg határidőnek, majd ezt meghosszabbítottuk 48 órával a kérésére, úgy gondoltuk, teljesítettük Alberto Contador kívánságait. Soha nem helyeztük nyomás alá, mindig azt tettük, amit kívánt.

A döntése, hogy elmegy, nem rajtunk múlott, hanem külső okai vannak. Tiszteletben tartjuk a választását, és jó szerencsét kívánunk neki.

Az Asztana kommunikációs osztálya

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: a Schleck-tesók is lelépnek
A Tour de France második helyezettje, Andy Schleck hivatalos levélben írta meg a cyclingnews.com portálnak, hogy testvérével, Frankkal távoznak Bjarne Riis csapatától jövőre, és részt vesznek egy hazai, luxemburgi csapat...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Contador Schleck csapatában?
A Tour de France győztese, Alberto Contador, miután a párizsi befutót követően nem írta alá a szerződéshosszabbítást a kazah Asztana csapatával, ismét találgatások kereszttűzébe került......
Tovább a teljes cikkhez »