Contador: "Talán öregebb vagyok én is"

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 23. 08:52
Alberto Contadornak nem nagy merészség 99%-os esélyt adni, hogy tegnap, a Tourmalet-n nyújtott teljesítménye után ő nyeri az idei Tour de France-t. Az Asztana spanyol sztárja így értékelte a helyzetet:


Fotó: Reuters

Nagyon jó formában éreztem magam, beleértve az utolsó emelkedőt is. Elismerem, hogy amikor 4 kilométerrel a vége előtt támadtam, azért tettem, hogy megmutassam Andynak, hogy van erő a lábaimban, és ott vagyok.

A hegyen nagyon komoly iramot diktált Andy, mert le akarta hagyni minden ellenfelünk, akik mögöttünk vannak az összetettben. Személy szerint nekem csak Andyra kellett koncentrálnom, ő elvégezte a munkát. A szakaszgyőzelem másodlagos dolog volt.

Reuters
  Fotó: Reuters

Azt mondják, kevésbé vagyok határozott, de ez a verseny alakulásának következménye. Az igazság, hogy nagyon jól éreztem magam minden nap, és nyugodtabb lettem. Voltak napok, amikor remek formában voltam, de nem volt se lehetőség, se szükség arra, hogy támadjak. Talán öregebb vagyok én is…

Ezen a ponton még nem nyertem meg a Tour de France-t. Lance Armstrong rekordján pedig pláne nem gondolkozok. Nyomom évről évre, és meglátjuk mindig a verseny végén, hová jutok.
Az komoly megnyugvás, és önbizalmat ad, hogy utolsóként indulhatok az időfutamon. Ráadásul nagyon jó formában érzem magam ebben a pillanatban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Andy Schleck: A Pisztolyos erős, mi?
Andy Schleck nyerte a Tour de France királyetapját, a 17. szakaszt a Tourmalet-n, de nyilatkozatából kiderül, azért nem felhőtlen az öröme, hiszen legfőbb célja, hogy leszakítsa Contadort, nem sikerült:...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Schleck szakaszsikere, Contadoré a Tour?
Andy Schleck nyerte a Tour de France királyetapját a Pireneusokban, de Alberto Contador végig tapadt rá, és így megőrizte a sárga trikót és a 8 másodpercet, ami valószínűleg a végső győzelmet is jelenti számára....
Tovább a teljes cikkhez »