Vajon hol folytatja a Kobra?

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 3. 14:24, Frissítve: 2010. augusztus 3. 19:15
Záros határidőn belül Pro Tour-csapatban versenyezhet Riccardo Ricco, az országúti kerékpársport egyik legjobb hegyi specialistája, aki szerződést bont a Team Flaminiával - írja a La Gazzetta dello Sport keddi számában. A váltás a közelgő Vuelta miatt lehet sürgős, korábban az Asztana és a Quick Step, most spanyol istállók (is) érdeklődnek.


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Szerinted hol folytatja a Kobra?
Asztana 38.9%
 
Caisse d' Epargne 33.3%
 
Geox 5.6%
 
Quick Step 14.8%
 
máshol 7.4%
 

Hiába hangoztatta Roberto Marrone, a Ceramica Flaminia csapatfőnöke, hogy 2011 végéig szóló kontraktussal rendelkezik Ricco, a modenai sztár gyorsan kinőtte a "másodosztályt" márciusi visszatérése óta, a világelitbe vágyik!

Állítólag sikerült megegyezésre jutnia az istállóval, azonnali hatállyal szerződést bontanak a felek. Hetvenötezer eurót fizet a kerekes. Az olasz sportnapilap azt is hozzáteszi, a váltás a közelgő Vuelta miatt lehet sürgős, két Itálián kívüli csapat is vinné a hegyi menőt, az egyik már a spanyol körversenyen is bevetné. Ricco minél előbb visszatérne az élvonalba, de a legfontosabb szempont, hogy ott lehessen a 2011-es Touron.

 

Ugyan nem nevezik meg az istállókat, de a korábbi pletykák alapján az Asztanáról és a Quick Stepről lehet szó.

A holland Wieler Update továbbá úgy értesült, több spanyol kérője is van a Kobrának, és közülük választhat magának csapatot. (Csak nem korábbi főnöke, Mauro Gianetti csábítja Riccót, aki spanyol licenc alatt, új olasz szponzorral, a Geox-szal vág neki a következő idénynek és Cunegót is beépítené csapatába? Vagy esetleg a Caisse d'Epargne, ahonnan a Rabobankba távozik Luis León Sánchez, s az utódjának kiszemelt Samuel Sánchezt most a merész terveket szövögető Vacansoleil környékezte meg?)

Egy biztos, a szombati GP Camaiore lesz az olasz bringás utolsó versenye a Flaminia színeiben, a jövő hétre várható hivatalos bejelentés.

Ricco második lett Contador mögött a 2008-as Girón, abban az évben, a Tour de France-on bukott le tiltott szerek használatával. Kétéves eltiltást kapott, idén márciusban tért vissza a Flaminiában. Négy szakaszsikernél jár, megnyerte az Osztrák Körversenyt, második helyen végzett összetettben a Settimana Ciclista Lombardán és a Giro del Trentinón is.

2010-ben két kerékpárklasszis bizonyította, van élet egy súlyos doppingügy után, Ivan Basso és Alekszander Vinokurov is visszatért a legjobbak közé.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Hivatalos: Contador a Saxo Bankban!
Bjarne Riis, a Saxo Bank csapatfőnöke sajtótájékoztatón jelentette be kedden, hogy a Saxo Bank 2011-ben is támogatja csapatát, szintén névadó szponzorként kiegészítve a SunGard IT-céggel. Továbbá megerősítette, hogy a Tour de...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Átigazolási piac, Contador, láncreakció!
Talán nem pontos a cím, írhattunk volna Contador helyett Schleck-tesókat is, de nehezen lehet 40 karakterben összefoglalni a profi kerékpársportban kialakult meglehetősen bonyolult helyzetet. Nyilván nem a Tour-győztes Contador...
Tovább a teljes cikkhez »