KAPCSOLÓDÓ CIKKEK - "AFRIKA_VERSENY"
Bronzéremmel zárt a magyar kamionos trió 2009. január 12. 11:55 A kategória harmadik helyét szerezte meg a magyar kamion az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, vagyis kiváló eredménnyel ért célba Dakarban a Rózsaszín-tó partján. A győzelmet a holland Jan de Rooy szerezte meg.
 
Visszasorolták az éllovas magyar kamiont 2009. január 11. 10:42 Nagyot változott a helyzet huszonnégy óra alatt az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen: a versenybíróság ugyanis felülbírálta és megváltoztatta korábbi döntését, így a 11. szakasz után éllovasnak hitt magyar kamion a harmadik helyre csúszott vissza összetettben. A Qualisport egysége fél órás hátrányba került a záró etap előtt, így szinte bizonyos, hogy holland sikert ünnepelhetnek majd Dakarban.
 
Óriási sivatagi bravúr: élen a magyarok 2009. január 10. 12:31 Szenzációsan szerepel a magyar kamionos hármas az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen: a Kovács Miklós által vezetett egység összetettben átvette a vezetést, miután megnyerte a tizedik szakaszt. A trió előrelépéséhez az eddig magabiztosan vezető hollandok hibája is kellett, de ez semmit sem vonhat le a parádés teljesítmény értékéből.
 
Magyarok nyerték a legnehezebb szakaszt 2009. január 8. 09:53 Remek sikert ért el a magyar kamionos csapat az Afrika Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, lévén kategóriájában az első helyen végzett. A Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás összeállítású egység teljesítményének értékét tovább növeli, hogy az autósok közül is csak Jean-Louis Schlesser ért el jobb időt. A magyarok nyerték a nyitó etapot is.
 
Nehéz napot élt túl a magyar kamion 2009. január 7. 15:15 A Kovács Miklós által vezetett magyar kamionos trió a negyedik helyen végzett az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, összetettben magabiztosan őrzi a harmadik pozíciót. Az élen változás történt, az etapgyőztes holland Jan de Rooy megelőzte honfitársát, Hans Bekxt.
 
Parádézott a magyar kamion a sivatagban 2009. január 6. 11:45 Parádés teljesítményt nyújtott a magyar kamionos trió az Africa Race elnevezésű sivatagi terepraliverseny hatodik szakaszán, mindössze két másodperccel kapott ki a győztes Jan de Rooy-tól. A Qualisport hármasa, vagyis Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás összetettben a harmadik helyen áll.
 
Remekel a magyar trió a sivatagban 2009. január 3. 13:20 Remek eredményt ért el az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen a kamionnal szereplő magyar hármas, lévén csak a nagy esélyes Jan de Rooy vezette egység tudta megelőzni. Összetettben továbbra is a harmadik helyen áll Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Tóth Tamás.
 
Dakar-pótló afrikai viadal magyarokkal 2008. december 29. 16:00 Noha a terepralizás álomversenye, a Dakar-rali következő kiírása elkerüli Afrikát, a sportág szerelmesei nem maradnak olyan esemény nélkül, amely áthalad a kontinensen, lévén a keddi marseille-i behajózással kezdődik az Africa Race, amelyen indul egy magyar kamionos egység is, a Qualisport csapata. A mezőny Marokkón és Mauritánián keresztül érkezik meg január 11-én a szenegáli Dakarba.