Remekel a magyar trió a sivatagban

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 3. 13:20
Remek eredményt ért el az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen a kamionnal szereplő magyar hármas, lévén csak a nagy esélyes Jan de Rooy vezette egység tudta megelőzni. Összetettben továbbra is a harmadik helyen áll Kovács Miklós, Czeglédi Péter és Tóth Tamás.


A csapat tájékoztatása szerint pénteken a marokkói el-Budzserif körnéykén száguldott az autós, kamionos, motoros és quados mezőny. A nyitó napon leggyorsabb magyar trió ezúttal is kiválón végezte feladatát, 4:36.38 ó alatt teljesítette a 243 km-es gyorsasági szakaszt.

 

A sárga Scania 6:23 p-cel maradt el a legfőbb esélyes Jan de Rooy-nál (Iveco).

 

Összetettben a magyar csapat továbbra is a 3. helyen áll. Hans Bekx 15:32:24 ó-val vezet, mögötte főnöke, Jan de Rooy található 8:52 p-es hátránnyal. A magyarok lemaradása 1:07:26 ó, 19 p-cel előzik meg Giacomo Vismarát.

 

„Nem volt könnyő a mai nap, a sziklás terep alaposan megizzasztott bennünket – kezdte értékelését Kovács Miklós pilóta. - A szervizcsapat tagjai, Nagy László, Bokor Attila és Fazekas Károly hajnalig dolgoztak a Scania beállításainak finomításán, főszerelőnkkel, Tóth Tamással. Ennek szerencsére meg is lett az eredménye. Mai második időnkben jelentős szerepet vállalt Czeglédi Péter is, rutinjának köszönhetően semmiféle navigációs gondunk nem adódott. Várjuk a folytatást, továbbra is igyekszünk a legjobbat nyújtani."