Nehéz napot élt túl a magyar kamion

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 7. 15:15
A Kovács Miklós által vezetett magyar kamionos trió a negyedik helyen végzett az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, összetettben magabiztosan őrzi a harmadik pozíciót. Az élen változás történt, az etapgyőztes holland Jan de Rooy megelőzte honfitársát, Hans Bekxt.


A hetedik szakaszon a marokkói Lajun és Bulanuar közötti 182 km-es gyorsasági rész várt a mezőnyre, az összekötő etap azonban maratoni hosszúságú, 717 km-es volt. A versenyzők végül már Mauritániában pihenhettek meg.

 

A Qualisport beszámolója szerint a Kovács Miklós, Czeglédi Péter, Tóth Tamás összeállítású csapat (Scania) 21:14 p-cel kapott ki a 2:00:45 órás eredménnyel győztes Jan de Rooytól (Iveco). A 2. helyen a DAF-os Hans Bekx zárt 13:58 p-es hátránnyal, míg harmadik lett az olasz Giacomo Vismara (Unimog) 17:30 p-es lemaradással.

 

Szakaszgyőzelmével de Rooy átvette a vezetést az összetettben, a holland klasszis 26:31:21 órával áll az élen. Bekx hátránya 4:02 p, míg Kovácsék lemaradása 1:23:48 ó. A magyarok mögött Vismara áll 1:52:53 órás hátránnyal.

 

„Egy rövid szakasz erejéig megízlelhettük, hogy mi vár majd ránk Mauritánia legendás dűnéin, ráadásul a szakasz elején belekóstoltunk abba is, hogy milyen a sivatagi esőzés – mondta Kovács Miklós. - Sajnos egyszer előkerültek az ásók is, ami miatt veszítettünk némi időt. A mai szakaszon voltak gyors részek, ott nem volt semmiféle problémánk. Miután kiléptünk Marokkóból, láttuk, hogy elakadt a de Rooy-csapat szervizkamionja, így segítettünk nekik. A következő néhány nap rendkívül nehéznek ígérkezik, de megteszünk minden tőlünk telhetőt.”