Bronzéremmel zárt a magyar kamionos trió

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 12. 11:55
A kategória harmadik helyét szerezte meg a magyar kamion az Africa Race elnevezésű sivatagi tereprali-versenyen, vagyis kiváló eredménnyel ért célba Dakarban a Rózsaszín-tó partján. A győzelmet a holland Jan de Rooy szerezte meg.


A Qualisport beszámolója szerint a Kovács Miklós – Czeglédi Péter – Tóth Tamás trió a sárga Scaniával biztonsági autózást mutatott be a zárónapi, St. Louis-ból elrajtolt rövid, tengerparti gyorsasági szakaszon. A viadal egyetlen magyar résztvevője 51:28:27 órás teljesítménnyel lett bronzérmes az erőt, tudást és technikát is alaposan próbára tevő viadalon.

 

A győzelmet az Ivecóval induló Jan de Rooy szerezte meg, aki 50:51:14 órás összteljesítményt jegyzett. Mögöte a szintén holland Hans Bekx zárt 10:56 perces hátránnyal.

 

„Tegnap nagyon szomorúak voltunk a versenybírók döntése miatt, mert rövid időrefelcsillant a győzelem lehetősége. Ez már a múlté, most örülünk, mert elértük a legfőbb célt, eljutottunk Dakarba – mondta Kovács Miklós pilóta. - A verseny borzalmasan kemény volt, ilyen puha homokkal még soha, sehol nem találkoztunk. A történtek ellenére köszönet jár a szervezőknek ezért a nagyszerű versenyért. Hálásak vagyunk azoknak is, akik hazulról szorítottak értünk. A csapat szelleme kitűnő és büszke vagyok a srácokra, mert mindenki mindent megtett a jó szereplésért. Jövőre szeretnénk visszajönni és ha lehet, még jobb eredményt elérni!”

 

Czeglédi Péter navigátor szintén kiemelte az Africa Race nehézségeit.

 

"A gazdasági világválság és a versenyt megelőző pletykahadjárat miatt nem volt túl népes a mezőny, de így legalább lehetett versenyezni egymással is. Ha túl sokan vannak egy sivatagiversenyen, annak mindig vonatozás a vége. Ez némi színt hozott ebbe a viadalba. Örülök, hogy sikerült jól teljesítenünk.” – mondta.